​Motomehed ja Preedik ühendasid jõud

Järva Teataja
Copy
Selle autoga alustab jõuluvana Preedik 22. detsembril sõitu ja tahab kahe päevaga jagada Järva valla ning Paide ja Türi lastele laiali 1500 kommipakki.
Selle autoga alustab jõuluvana Preedik 22. detsembril sõitu ja tahab kahe päevaga jagada Järva valla ning Paide ja Türi lastele laiali 1500 kommipakki. Foto: Tiit Reinberg

Eesootavate pühade aegu pole naksakamatel lastel ja lastemeelsetel täiskasvanutel maiustustega muret- piisab sellest, et päev-paar enne jõule või lausa jõululaupäeval õigel ajal õiges kohas olla ja kommipakk vastu võtta.

Nimelt on Priit Seire poolt kehastatav jõuluvana Preedik ühendanud jõud motomeestega ning üheskoos tuuritatakse 24. detsembril ringi Türi vallas. Kl 13.30 ollakse Türi keskväljakul ja kl 15 Taikse seltsimajas.

Motoklubi Alempois president Martin Kruus lootis töönädala alguses, et seekordsest kommijagamise tuuriks saavad nad kokku vähemalt kümmekond külgkorviga mootorratast.

Foto: Erakogu

Kui varasemalt on motojõuluvanad komme jagades teinud Järvamaal sissepõikeid nii lasteaedadesse kui lastekodudesse, siis viimastel kordadel eraldi asutustes käimist ette võetud ei ole, vaid kommipakke on ringsõidu käigus jagatud otse linnatänavatel. Nii on ka sel korral. „Meil on jagamiseks oma 250-300,” kommipakki täpsustas Kruus. „Komme viime ka Järvamaa haiglasse. Aga sinna autoga, mitte mootorratastega.”

Arvestades seda, et krõbedast talveilmast sai selleks nädalaks muutlike kraadide ning teeoludega nullilähedane olemine, motomehed tänavu Türi vallast väljapoole oma kommijagamise tuuriga ei lähe. „Paide ja Türi vahe on 14 kilomeetrit ning maanteeservas ei ole kommisaajaid meid ootamas,” põhjendas ta. „Ega me ka inimtühjas linnas ei soovi sõita. Seega, kõik, kes komme soovivad on oodatud õigel ajal välja.”

Alempois motomehed on kommijagamise tuuril osalenud kõikidel aastatel ehk tänavu on see neile juba kaheksas kord.

Foto: Erakogu

Põhjus, miks motomehed komme jagavad, on Martin Kruusi sõnul aastast aastasse ikka sama. „Selle ettevõtmise eesmärgiks on tuletada meelde, et maailmas on veel ka häid asju,” sõnas ta. „Rahu- ja rõõmusõnumine levitamine on oluline. Eriti lõppeval aastal!”

Nagu juba öeldud, on kommijagajad teel tegelikult ka neljapäeval ja reedel, sest esmalt võtab jõuluvana Järva-Jaani ligiduses elav jõuluvana Preedik ette Järva valla ning teisel päeval Paide linna.

Preedik on Järva Teatajale öelnud, et kui seni on ta jõulude ajal rõõmustanud Järva valla lapsi, siis tänavu jõuab ta ka Paide ja Türi linna. «22. detsembril liigun terve päeva ringi Järva vallas. 23. detsembril sõidan Paide linnas,» täpsustas ta.

Aastaid tagasi hakkas Preedik jõululaupäeval Järva-Jaani ümbruses ringi sõitma ja jagas lastele laiali paarkümmend kommipakki. Aastatega on ring aina suuremaks läinud, mistõttu on ka kommipakke rohkem tarvis olnud. Möödunud aastal sai suu magusaks juba tuhat last. «Olen mõelnud, et küll oleks tore, kui jõuaksin 10 000 lapseni, aga see oleneb sellest, kas õnnestub nii palju toetajaid leida, ja kindlasti on siis Preedikul kommide jagamisel rohkem abi tarvis,» selgitas ta. «Juba seekord tuleb vend mulle appi, nii et tänavu jagab komme ka jõuluvana Preediku vend.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles