Tallinna keskraamatukogu lõpetab üleriigilise e-raamatute laenutamise, kuid veebruarist hakkab teenust pakkuma rahvusraamatukogu

Eva Klaas
, reporter
Copy
Raamatud. Foto on illustreeriv.
Raamatud. Foto on illustreeriv. Foto: Peeter Langovits

Tallinna keskraamatukogu lõpetab alates uuest aastast teiste omavalitsuste elanikele e-raamatute laenutamise, kuna riik ei ole nõus teenust rahastama.

Sellega kaob ülejäänud Eesti elanikel võimalus e-raamatuid laenutada, kuid tühimiku lubab veebruarist täita Eesti rahvusraamatukogu, käivitades oma süsteemi.

Tallinna Keskraamatukogu avas 2020. aaasta märtsis Tallinna linna ja kultuuriministeeriumi toel oma e-raamatukogud kogu Eestile, et eelkõige eriolukorras ja hilisemate suuremate koroonalainete ajal pakkuda kõikidele elanikele võimalust laenata lugemisvara ka kodust lahkumata.

Tallinna keskraamatukogu teatab oma kodulehel, et kultuuriministeerium toetas e-raamatukogudesse lugemisvara hankimist kuni tänavu septembrini.  Kuna ainult Tallinna linna rahastusega üleriigilise teenuse käigushoidmine võimalik ei ole, saavad mitte-tallinlased lugeda e-raamatukogudest kirjandust veel kuni selle aasta lõpuni.

Rahvusraamatukogu teatas aga sellel esmaspäeval, et avab järgmise aasta alguses e-laenutuse.

Minu Raamatukogu (MIRKO)platvormi e- väljaannete laenutusteenus võimaldab kasutajal lugemiseks või kuulamiseks saada nii ilu-, kui ka lastekirjandust ning seda nii telefonis kui veebis. Samuti luuakse võimalus laenutada õppematerjale, e- väljaandeid ja kuulata audioraamatuid.

Teenus on kättesaadav alates 14. veebruarist kõigile Eesti inimestele veebikeskkonnas või äpi vahendusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles