Roosna-Alliku saab 500 meetri sügavuselt odavat toasooja (2)

Tiit Reinberg
Copy
Mõne kuu pärast puuritakse Roosna-Allikule poole kilomeetri sügavused puuraugud, kust hakkab tulema toasooja, mis on praegusest tunduvalt odavam ja keskkonnasõbralikum.
Mõne kuu pärast puuritakse Roosna-Allikule poole kilomeetri sügavused puuraugud, kust hakkab tulema toasooja, mis on praegusest tunduvalt odavam ja keskkonnasõbralikum. Foto: Dmitri Kotjuh

Paide linnas on toasooja hind tänavu kallinenud koguni neljal korral ja pole ime, kui peagi teavitatakse tarbijaid uuest hinnatõusust. Paide linn pole siin mingi erand, sest toasooja eest peavad inimesed kõikjal Eestis maksma praegu oluliselt rohkem kui enne. Analüütikud ennustavad, et energia hinnad ei alane ka järgmisel kütteperioodil ja võimalik, et sammuvad hoopis uutesse kõrgustesse.

Suur erand võib siin olla Paide linnas asuv Roosna-Alliku alevik, kus suure tõenäosusega kukub toasooja hind märgatavalt rohelisele kütteviisile ülemineku tõttu.

Eesti geoloogiateenistuse maapõueenergia valdkonna juht Aivar Auväärt andis teada, et ette­võte puurib Roosna-Allikule viis poole kilomeetri sügavust auku, et uurida, kui palju sooja nii sügavalt maa seest tuleb.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles