Terviseameti asemel hakkab uuest aastast vaktsineerimisega tegelema haigekassa

Järva Teataja
Copy
Vaktsineerimine.
Vaktsineerimine. Foto: Mailiis Ollino

Uuest aastast võtab terviseameti senised vaktsineerimise korraldamisega seotud ülesanded üle haigekassa.

Sotsiaalministeeriumi teatel lisatakse alates 2023. aastast riiklikku immuniseerimiskavasse COVID-19 vastane vaktsineerimine, et võimaldada tasuta COVID-19 vastast vaktsineerimist ka järgmisel aastal.

Immuniseerimise korraldamise nõuete määruse muudatused on vajalikuid seoses vaktsineerimise korraldamise ülesannete üle andmisega terviseametist haigekassasse. Edaspidi hakkab hangitud immuunpreparaatide väljastamise, jaotamise, veo ja säilitamisega kuni tervishoiuteenuse osutajani tegelema terviseameti asemel haigekassa.

Kõikidele Eestis elavatele või ajutiselt viibivatele inimestele tagatakse vajadusel võimalus tasuta COVID-19-vastu vaktsineerida kuni järgmise, 2023. aasta lõpuni. Ekspertide hinnangul võib ka järgmisel aastal esineda tõsiseid COVID-19 haiguslaineid. Tasuta vaktsineerimist võimaldatakse kõigile, kel see on tervishoiutöötaja hinnangul terviseriskide või epidemioloogilise olukorra tõttu vajalik.

"Terviseametist haigekassasse üleantavate tegevuste arvelt saab terviseamet edaspidi paremini viia ellu põhiülesandeid nagu vaktsineerijate nõustamine, järelevalve immuniseerimiskohtade ja -kava täitmise üle ning nakkushaiguste ennetamine," teatab sotsiaalministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles