Kaitseliitlaste seas toimus suur muudatus

Järva Teataja
Copy
KL Järva maleva pealik Kuido Pettai ja Türi üksikkompanii uus pealik Tõnis Orumaa (lipuga).
KL Järva maleva pealik Kuido Pettai ja Türi üksikkompanii uus pealik Tõnis Orumaa (lipuga). Foto: Arnika Tegelmann

27. detsembril andis senine Kaitseliidu Türi üksikkompanii pealik Urmas Piigert Türi kultuurikeskuses toimunud tseremoonial kompanii juhtimise ja asjaajamise üle Tõnis Orumaale.

„Lahkumine üksikkompanii pealiku ametikohalt on minu teadlik valik. Olen kompanii juhtimise juures olnud 2013. aastast, algul üksikkompanii pealiku abina ja alates 1. aprillist 2018 üksikkompanii pealikuna. Piisav aeg, et anda teatepulk edasi järgmisele. Olen veendumusel, et juhi ülesandeid täidetakse teatud periood, andes seejärel juhtimise üle teisele. Nii tagame organisatsiooni edasimineku,“ sõnas ametist lahkuv üksikkompanii pealik Urmas Piigert. „Uuele kompaniipealikule soovin uues rollis õnne, jõudu ja edu. See vabatahtlik töö üksuse juhina ei ole kergete killast. Usun, et toeka meeskonnaga saab Tõnis selles rollis oma sihid ja eesmärgid täide viidud.“ Piigert jätkab Kaitseliidus tegevust realiikmena.

Türi üksikkompanii on Kaitseliidu Järva maleva allüksus. Üksikkompanii vastutuspiirkond on Türi vald ja endise Imavere valla haldusterritoorium. Üksikkompanii pealiku nimetab ametikohale ja vabastab ametikohalt Kaitseliidu ülem malevapealiku ettepanekul, kuulates ära allüksuse juhatuse arvamuse.

Uue üksikkompanii pealiku Tõnis Orumaa sõnul jätkab Türi üksikkompanii kogukonnaga suhtlemist baasoskuste laagriga kevadel, kus kõigil võimalik tulla õppima metsas hakkama saamist, elupäästvat esmaabi ja relvaohutust. Teine suur valdkond on elanikkonnakaitse. „Alustame erirühmaga, et anda oskusi nii meie liikmetele kui elanikkonnale. Koos Türi Vallavalitsusega asume koos üksikkompanii liikmetega muutma ka riiklikke tähtpäevi pidulikemaks. Loodan, et meie liikmeskond suureneb nii noorte, kui ka täisealiste seas – mida rohkem panustame koos riigikaitsesse, seda turvalisem meil on,“ sõnas 1. jaanuarist 2023 ametisse asuv Orumaa.

Kaitseliidu Järva maleva allüksus Türi üksikkompanii loodi 2. jaanuaril 1925. Erinevatel aegadel on kandnud rajooni, malevkonna ja nüüd üksikkompanii nime. Tänases kompaniis on liikmeid 195 meest-naist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles