Vedrukeppide treeningud võivad jalust rabada

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Toomas Kõiv (paremal) on vedrukeppide ja nendel tehtavate treeningutega tegelenud juba kuus aastat ning jaganud õpetussõnu paljudes kohtades üle Eesti.
Toomas Kõiv (paremal) on vedrukeppide ja nendel tehtavate treeningutega tegelenud juba kuus aastat ning jaganud õpetussõnu paljudes kohtades üle Eesti. Foto: Erakogu

Seda, et vedrukeppid esmaproovijad saavad enamasti suure üllatuse osaliseks, teavad ammu nii toote maaletooja kui ka nende keppide kasutajad. Paidelased seda veel ei tea, kuid neil on kohe-kohe see võimalus.

Nimelt korraldab BungyPump Eesti eesotsas Toomas Kõivuga 9. ja 10. jaanuari õhtul Paide E-Piima spordihalli juures vedrukeppe tutvustama ürituse "Tervisesammud vedrukeppidega".

Toomas Kõiv märkis, et liikumisaasta on alanud ja nüüd avaneb viimaks ka paidelastel esmakordne võimalus proovida omal nahal kõndimist vedrukeppidega. Ta lubas, et kogemus saab olema erakordne ja üllatav.

Kõivu selgitusel on vedrukeppidega kõndimine pealtnäha peaaegu sama, mis tavaliste kõnnikeppidega, aga tänu sisseehitatud takistusele (takistused 4-10 kg) on koormus palju suurem ja kogu keha treening oluliselt tõhusam.

Ta nimetas vedrukeppide eelistena tavakeppide ees seda, et kõndimisel saab kuni 90 protsenti lihastest koormust ja kõndimisega kaasnev kalorikaotus on kuni 77 protsenti suurem.

Hea on Kõivu sõnul seegi, et vedrukepid sobivad kõigile ning nendega kõndimine ei põruta liigeseid. Seega pole nende kasutamisel takistuseks ei vanus ega ka erinevad tervisemured. Pigem leiab tema sõnul nende abil tervisemuredele hoopis leevendust.

Kõiv ütles, et ootab mõlemal õhtul inimesi kepikõnnile kell 19-ks. Kogunetakse Paide E-Piima spordihalli juures ning sealt liigutakse edasi. Huvilisi juhendab ja kõndi viib läbi Kõiv ise, kes on vedrukeppidega juba kuus aastat sinasõprust pidanud. Kepid saab kasutamiseks kohapealt viieeurose osalustoetuse eest.

Kuna õpetust on parem edasi anda väiksemale rühmale, kus on maksimaalselt 25 inimest, on vajalik emmale-kummale õhtule end eelnevalt kirja panna. Seda saab teha Facebookis loodud ürituste "Tervisesammud vedrukeppidega Paides" kaudu vajutades tekstis olevale registreerimislingile. Seda ei saa teha, kui vajutada lihtsalt ürituse juures olevatele nupukestele “huvitatud” või “osalen”.

Otsetee linkideni leiad 9. jaanuari kohta siit ja 10. jaanuari kohta siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles