Paide teatri kunstiline juht Mariliis Peterson: usun, et leiame õiged inimesed

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Paide teater - Kaitseala.
Ursel Tilk // Johannes Richard Sepping // Joosep Uus // Kirill Havanski // Grete Jürgenson (Rakvere teater)
Foto: Dmitri Kotjuh/ JŠärva Teataja
Paide teater - Kaitseala. Ursel Tilk // Johannes Richard Sepping // Joosep Uus // Kirill Havanski // Grete Jürgenson (Rakvere teater) Foto: Dmitri Kotjuh/ JŠärva Teataja Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide Teater on alustanud 2023. aastat uue kunstilise juhiga ning 15. jaanuaril selguvad teatri produtsendiks ja dramaturgiks saada soovijad.

Teatri kunstilise juhi Mariliis Petersoni sõnul on oodatud kandideerima inimesed, kelle jaoks on oluline kogukond ning kes soovivad panustada Paide linna. "Huvilisi on. Usun, et leiame õiged inimesed", on Peterson lootusrikas. "Et kandidaadid peavad saatma meile ka kirjatöid, on mõistetav, kui enamik ameteist huvitatuid saadab oma avalduse viimastel päevadel. Ka pole just tavaline, et üks teater otsib dramaturgi avaliku konkursiga. Olgu see Paide teatri uue peatüki esimene eksperiment," rääkis ta ning mainis, et dramaturgi otsib teater ka inglise keelt kõnelevate inimeste seast. "Mine tea, ehk leiame just nii sobiva inimese."

Dramaturgi ülesanneteks on muu hulgas valida repertuaari, kujundada teatrile oma nägu ning luua ja dramatiseerida lavatekste. Kandideerimiseks tuleb kirjutada teemal „Miks vajab kogukond teatrit?“ ning esitada visioon teemal „Miks mina võiksin olla Paide Teatri järgmine dramaturg?“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles