Külmakraadid andsid hoogu liuväljade tekkele

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Jaani Arenal saab piiretega uisuplatsil suurepäraselt jäähokit mängida. Kohalikud asjaarmastajad on esimesed tulised matšid juba maha pidanud.
Jaani Arenal saab piiretega uisuplatsil suurepäraselt jäähokit mängida. Kohalikud asjaarmastajad on esimesed tulised matšid juba maha pidanud. Foto: Erakogu

Kui möödunud aasta viimastel kuudel said liuväljadega uisutajaid meelitada üksnes Sargvere ja Järva-Jaani kogukond, siis aasta alguses tulnud krõbedad külmakraadid lükkasid hoo sisse ka Paide, Türi, Koeru, Koigi ja Valgehobusemäe liuvälja tekkele. Kui ilm täiesti kevadiseks ei pööra, on peagi võimalik Järvamaal uisutada laialdaselt.

Sargvere liuvälja perenaine Klaarika Uusmaa ütles, et vahepealne suur sula võttis liuvälja täiesti ära. Nüüd on jälle kõik korras ning sile jää ootab uisutajaid ja hokihuvilisi. «Nädalavahetuseks saime jää taastatud ja laupäeval võisime maha pidada juba väikese hokimängu, mille kõrvalt küpsetasime vahvleid, jõime kuuma teed, põletasime kuuski ja nautisime talvist metsa,» lausus ta.

Uusmaa ütlust mööda saab uisuplatsi majast laenutada uiske ja hokikeppe. Väravad on olemas, nagu ka algajatele uisutajatele mõeldud abivahendid. «Kui külm näpistab nina, võib vahepeal majja sooja minna ja tassikes teed keeta,» soovitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles