Pillimängijad laagerdasid Türil

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy

Kui suvel Tallinnas peetav XIII noorte laulu- ja tantsupeo «Püha on maa» eelproovid said selle nädala algusega õige hoo sisse, siis juba eelmisel nädalavahetusel kogunesid Türi kultuurikeskusse kümned puhkpillimängijad üle Eesti, et tutvuda peo repertuaariga ning saada lugusid läbi mängides aimu, kuidas repertuaar suvel laulukaare all kokku kõlama hakkab.

Kahepäevasesse laagrisse oli tulnud pillimehi Türilt, Koerust, Kohilast, Nõmmelt, Tõrvast, kes kahe pika proovipäeva lõpetuseks andsid ka kontsert. Orkestreid juhendasid Kerstin Laanemets, Karl Abro, Aigar Kostabi, Ants Oidekivi, Meelika Välimäe ja Bert Langerer, kes astub orkestrite ette dirigendipulti ka suvisel laulupeol.

Koeru puhkpillimängijatega Türil pillilaagris käinud Koeru muusikakooli direktori Kerli Sirila hinnangul olid kaks proovipäeva vajalikud nii juhendajatele kui ka mängijatele. «Eesmärk oligi ühiselt repertuaar ette võtta ja läbi mängida. Oli väga palju mängijad, kes polnud veel paljusid lugusid näinud ning nüüd said nad nendega tutvuda ja kohe ka selgemaks harjutada,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles