Lauri Läänemets: suurimad ohud sisejulgeolekule tulevad piiri tagant

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Siseminister Lauri Läänemets ütleb, et mõnikord võib tekkida küsimusi, kas Ida-Ukrainast tulev isik on ikka põgenik, ja on ka neid, kes ei peaks siin olema ega põgenikustaatust omama.
Siseminister Lauri Läänemets ütleb, et mõnikord võib tekkida küsimusi, kas Ida-Ukrainast tulev isik on ikka põgenik, ja on ka neid, kes ei peaks siin olema ega põgenikustaatust omama. Foto: Madis Veltman

Siseminister ja Sotsiaaldemokrataliku erakonna esimehe Lauri Läänemetsa ütlust mööda paljastavad õiguskaitseorganite raportid, et mingi osa siinsest venekeelsest elanikkonnast on väga Putini-meelne.

Peretoetuste tõstmise seaduse eelnõust lugesid paljud välja, et riik väärtustab üksnes kolmelapselisi peresid. Mida ütlete ühe- ja kahelapselistele peredele, kes tundsid end solvatuna?

Me püüdsime seda muuta, rääkisime seda ka varem. Kui president sellele oma hinnangu andis, siis veel eriti. Tegime ettepaneku tõsta lapsetoetused kahekordseks, praeguse 60 eurolt 119 eurole, ja jätta peretoetused samaks, mis nad praegu on. Siis suureneks ka mitmelapselise pere toetus. Siis oleks seitsmelapseline pere saanud kuus 833 eurot lapsetoetust ja lisaks 400 eurot peretoetust, mis oleks olnud päris korralik toetuse suurus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles