Kesk-Eesti ettevõtluskonverents keskendus kestlikule ettevõtlusele

Järva Teataja
Copy
Marek Strandberg rääkis kliimamuutustega kaasnevast olukorrast meid ümbritsevas keskkonnas ja kaasnevatest muutustest meie iagpäevasel toidulaual.
Marek Strandberg rääkis kliimamuutustega kaasnevast olukorrast meid ümbritsevas keskkonnas ja kaasnevatest muutustest meie iagpäevasel toidulaual. Foto: Remo Tõnismäe

Eile Türil toimunud Kesk-Eesti ettevõtluskonverents tõi kohale mainekad spetsialistid üle Eesti. Kui mullu toimunud esimese konverentsi läbivaks teemaks oli tuleviku toit ja selle tootmine, siis sel aastal keskenduti kestlikule ettevõtlusele.

SA Järvamaa ettevõtluskonsultant Lizanne Idavain vahendab, et erilise energiaga täitis saali Marek Strandberg, kes rääkis kliimamuutustega kaasnevast olukorrast meid ümbritsevas keskkonnas ja kaasnevatest muutustest meie iagpäevasel toidulaual.

Teaduspraktikuna tuntud Strandberg pakkus konverentsil osalejatele elamust "tuleviku leiva" näol, mille mõnest viilust saab täidetud terve päeva valguvajadus ning mis mõjutab aju signaale sedavõrd, et süües vaid paar viilu kaob söögiisu sootuks.

Konverentsi esimeses pooles sai veel kuulata majandus- ja kommunikatsiooni ministeeriumi pikka vaadet tööstusettevõtetele, Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina rääkis aga majanduse hetkeseisust ja prognoosidest tänavuse aasta vaates.

Konverentsipäeva teist poolt alustas Jaanus Marrandi, rääkides kasvuhoonegaaside vähendamisest põllumajanduses , Estonia OÜ näitel.

Nordic Milki kestliku arengu juht Katrin Tamm tõi kuulajateni uut ja huvitavat informatsiooni alternatiivsetest uutest piimatoodetest nagu näiteks kaerajook või kookose baasil valmistatud puding.

Ta rääkis lisaks uutele toodetele ka kogu tootmis- ja tarnimisprotsessi pidevast monitoorimisest, et olla tänases niinimetatud uues ajastus kohal, mitte kahjustada loodust ja teha koostööd eksportturgudega, kus on juba täna on rangelt reglementeeritud, milline peab olema kestlik tootmine.

Mis on loodusehitus ? Miks, kuidas ja kellele ? Sellest kõneles pikemalt Järvamaal elav Loodusehituse Akadeemia juht ja koolitaja Sven Aluste, kelle eesmärgiks on kasutada ära maksimaalselt looduslike materjalide olemasolu.

Huvilised said ülevaate ka Kesk-Eesti Ettevõtlusinkubaatorist, mis aitab ettevõtlikel inimestel oma ideed ellu viia Järva-, Jõgeva- ja Viljandimaal.

Konverentsile olid oodatud nii ettevõtjad kui avaliku sektori töötajad.

Pikemalt saab konverentsist lugeda siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles