Türi gümnasist tegi kohtukaasuste võistlusel puhta töö

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Riigikohtu kaasuskonkursi võitnud Iti-Kärt Nursi oma juhendaja Mari Miksoniga.
Riigikohtu kaasuskonkursi võitnud Iti-Kärt Nursi oma juhendaja Mari Miksoniga. Foto: Erakogu

Täna tunnustas Riigikohus oma 103. aastapäevale pühendatud tänuaktusel kooliõpilaste kaasuskonkursi võitjaid. Esikohaväärilise kohtulahendi koostas taas Türi ühisgümnaasiumi õpilane.

Kooli 12. klassi õpilane Iti-Kärt Nursi võitis esikoha gümnaasiumi vanuseastmes, tema valituks osutus haldusõiguse kaasus "Vanglakülastus". Võidutööd juhendas Mari Mikson.

"Valisin selle kaasuse, sest see kõnetas mind kolmest teemast kõige enam. Mind häiris, kuidas oli lastega käitutud ning soovisin teada, kas tegu oli inimõiguste rikkumistega või mitte. Lahendada oli üsna lihtne, sest panin kaasuse asjaolusid lugedes endale kohe kirja, mis mulle loetust muret tekitas. Sealt edasi oli vaja vaid leida enda otsustele tõendusmaterjali Eesti põhiseadusest, lastekaitseseadusest ja laste ōiguste konventsioonist." Nursi hinnagul oli konkurss väga õpetlik. "Sain endas arendada argumenteerimisoskust. Lisaks oli väga põnev olla see, kes kõike otsustab, ja välja selgitada, kes kannatanutest kui palju hüvitist saab. Soovitan noortel samuti neid juhtumeid lahendada," rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles