Suusatajad näitasid tarka sõidumaneeri

Kuido Saarpuu
Copy
Õnnela Rodendau.
Õnnela Rodendau. Foto: Eesti Suusaliit

Eelmisel nädalavahetusel olid Otepääl suusatamise Eesti meistrivõistlused klassikatehnika sprindis ja vabatehnika distantsil. Järvalaste sõidud väärisid jälle medaleid.

Võistluste avapäeval sõidetud sprindis jäi napilt poodiumilt välja RR suusaklubis treeniv Laura Lään, kes sai neljanda koha. Tema klubikaaslane Õnnela Rodendau oli viies.

Naiste klassikasprindist ei võtnud osa Kaidy ja Keidy Kaasiku Ambla spordiklubist. Paari nädala pärast ootab neid ees hooaja põhieesmärk, alla 23aastaste maailmameistrivõistlused.

Meeste finaali võitis kindlalt Marko Kilp ja naiste finaalis sai napi võidu Aveli Uustalu.

Teise päeva distantsisõidus jõudis meestest poodiumile RR suusaklubi sportlane Kaarel Kasper Kõrge, kes edestas endist laskesuusatajat Kalev Ermitsat 38,8 sekundiga. «Esimesed poolteist kuni kaks ringi pingutasin. Sellega tekkis nii suur vahe, et sõitsin kerge varuga. Et igaks juhuks, kui midagi peaks juhtuma, saab natuke tempot tõsta,» ütles Kõrge ERRile.

Järva Teatajale ütles Kõrge, et meistrivõistlused läksid kokkuvõttes päris edukalt. «Läksin eesmärgiga võita ja täitsin selle isegi paremini, kui ootasin,» sõnas ta.

Päev varem sprindis napilt meistritiitlita jäänud kogenud Tatjana Mannima tuli naiste 10 km distantsil ajaga 31,49,8 esikohale. Ta edestas 29,3 sekundiga Teesi Tuult ja 41,3 sekundiga Õnnela Rodendaud. N23 klassis oli Rodendau kolmas.

Õnnela Rodendau ütles, et jäi mõlema päeva sõiduga päris rahule. «Laupäevase sprindi puhul ma midagi eeldada ei osanud, sest pean ennast pigem distantsisõitjaks,» lausus ta. «Ühtegi ootust endale ei pannud, aga pärast eelsõitu mõtlesin, et võin päevaga vägagi rahule jääda, kui finaali välja sõidan.»

Pühapäeva peale mõtles Õnnela Rodendau juba pisut rohkem. «Distantsi pikkust silmas pidades otsustasin loobuda oma vanuseklassi sõidust ja võistelda FISi arvestuses koos naistega kümnes kilomeetris,» selgitas ta. «Teadsin, et lähen N23 vanuseklassis medalit võitma ja sisimas lootsin ka naisteklassi medalile, kuid päris eesmärgiks seda endale panna ei julgenud.»

Rodendau märkis, et on sel hooajal ennast peaaegu igal sõidul üllatanud, nagu ka pühapäeval, kui suutis võita naisteklassis pronksi jaa N23 vanuseklassis kulla. «Ei osanud oodata, et suudan vanematele neiudele ja naistele sel nädalavahetusel nii tõsist konkurentsi pakkuda,» lausus ta.

Rajaolud olid Rodendau hinnangul mõlemal päeval päris rasked, eriti pühapäeval, mil tugev tuul ja vihm panid jõu proovile ka raja kergematel osadel.

Planica maailmameistrivõistlustele sõitvas Eesti koondises on koht kindel meestest Martin Himmal, Marko Kilbil ja Alvar Johannes Alevil ning naistest õdedel Kaidy ja Keidy Kaasikul, samuti Aveli Uustalul.

«Ma teen kindlasti ettepaneku nimetada MMi koondisse nii Karl Sebastian Dremljuga kui ka Kaarel Kasper Kõrge,» ütles koondise peatreener Aivar Rehemaa pühapäeval ERRile.

Kaarel Kasper Kõrge ei jätnud teistele võimalust ja kuldmedal oligi tema oma.
Kaarel Kasper Kõrge ei jätnud teistele võimalust ja kuldmedal oligi tema oma. Foto: Eesti Suusaliit

Suusakalender jätkub laupäeval Lähtel Hawaii Expressi noorte suusasarja teise osavõistlusega.

Eesti meistrivõistlused murdmaasuusatamises

Klassikatehnika sprint (1,4 km)

Naised: 4. Laura Lään RR suusaklubi 4:10.29, 5. Õnnela Rodendau RR suusaklubi 4:12.37, 15. Getrin Raudsepp RR suusaklubi 4:43.47.

Mehed: 10. Rico Robi RR suusaklubi 3:34.92.

Vabatehnika eraldistart

N20 (5 km): 8. Getrin Raudsepp RR suusaklubi 17:46.3.

Naised (10 km): III (N23 I) Õnnela Rodendau RR suusaklubi 32:31.1, 11. (N23 8.) Laura Lään RR suusaklubi 37:09.7.

Mehed (15 km): I Kaarel Kasper Kõrge RR suusaklubi 40:47.0, 11. (M23 5.) Rico Rohi RR suusaklubi 46:30.7.

Allikas: suusaliit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles