Viraksaare kõnnitee on üheksa kuu kaugusel

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Kadri Salomets jalutab oma poja Karliga õues iga päev. Olude sunnil ka sõiduteel, mis on lumisel ajal eriti kitsas, kurviline ja valgustuseta.
Kadri Salomets jalutab oma poja Karliga õues iga päev. Olude sunnil ka sõiduteel, mis on lumisel ajal eriti kitsas, kurviline ja valgustuseta. Foto: Dmitri Kotjuh

Eesti inimesed on kergliiklusteede usku. Pole ka imestada, need muudavad meie liikumise mugavaks ja turvaliseks ning annavad rohkem põhjust õues viibida. Vahel minnakse teede rajamisega hoogu ja neid leiab sealt, kus inimesi liigub vähe. Vahel juhtub vastupidi, väga vajalikud teed jäävad eri põhjusil ainult unistuseks.

Paide linna Viraksaare küla elanikud on unistanud turvalisest ühendusest linnaga juba kaua. Selle tee kavandamine ongi pikaks veninud, kuid praeguste plaanide järgi lõpeb lugu õnnelikult. «Enne ei usu, kui kopp on maasse löödud,» ütleb kindlasti osa inimesi. Kopp peaks tööd alustama hiljemalt aprillis.

Viraksaare külas elab aasta alguse seisuga 114 inimest. See on ainult ametlik arv, sest küla, mis on tuntud ka kui linnalähedane suvilapiirkond, elanike hulk suureneb suvisel ajal oluliselt. Ka linna ja küla vaheline liiklus muutub suvel eriti tihedaks, mis muudab sõiduteel kõndimise või rattaga sõitmise riskantseks­.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles