Sünnitajad hindavad väikese haigla rahu ja privaatsust

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Mairi (vasakul) ja Aivo Alajan tunnevad rõõmu, et nende pesamuna Eldi sai sündida rahulikus ja turvalises keskkonnas kodu lähedal. Ka Paide linna­valitsuse korraldatud lusikapidu on kindel märk sellest, et lapsed on kogukonda oodatud.
Mairi (vasakul) ja Aivo Alajan tunnevad rõõmu, et nende pesamuna Eldi sai sündida rahulikus ja turvalises keskkonnas kodu lähedal. Ka Paide linna­valitsuse korraldatud lusikapidu on kindel märk sellest, et lapsed on kogukonda oodatud. Foto: Dmitri Kotjuh

Järvamaa haigla sünnitusosakonnas nägi eelmisel aastal ilmavalgust 231 last. Seda polnud küll palju ja sünnituste arv on kahjuks vähenemas, aga kui arvestada, mis on viimastel aastatel ilmaeluga juhtunud, siis tuleb kiita igat naist, kes vaatamata kõigele on otsustanud elu Eestis edasi viia.

Järvamaa haigla naistearst Riina Limberg ütles, et nad tunnevad siirast rõõmu iga raseda naise üle, kes uksest sisse astub. Seda lihtsal põhjusel: sündide arv on tugevas languses. «Me küll julgustame naisi sünnitama, kuid see on väga isiklik otsus. On naisi, kes on vastuvõtul öelnud, et tahaksid küll kolmandat last, aga elu on siiski sedavõrd ebakindel, et pigem lükkavad lapse saamise kaugemasse tulevikku,» lausus ta.

Limberg lisas, et kuigi täpne ülevaade naistearstidel puudub, siis talle tundub, et esimese ja teise lapse sünnitamise otsus tuleb naistel veidi kergemalt. «See ei tähenda, et paljulapselisi peresid Järvamaale üldse ei lisanduks. Meil on sündinud nii kolmandaid, neljandaid kui ka viiendaid lapsi, hiljuti isegi üks 11. laps,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles