Paide teatrisse soovib tööle tulla palju inimesi

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
06.01.2023, Paide

Paide teatrit asub juhtima Mariliis Peterson.
06.01.2023, Paide Paide teatrit asub juhtima Mariliis Peterson. Foto: Dmitri Kotjuh

Paide teatri kunstiline juht Mariliis Peterson rääkis täna Paide linnavolinikele, kuidas läksid dramaturgi, produtsendi ja kultuurijuhi leidmiseks toimunud konkursid, tutvustas teatri lähiajaplaane ning vastas volinike küsimustele.

Peterson rõõmustas volinikke hea uudisega - kolme töökonkursi peale laekus 17 sooviavaldust. "See on uskumatu, kui palju inimesi soovib tulla Paidesse tööle, et panustada teatri tegevusse," oli Peterson rahul. "Enamus kandidaate on kaugemalt, kuid on ka kohalikke. Kohtumised nendega algavad järgmisel nädalal."
Petersoni sõnul näitab see, et suund, mille teater on võtnud, on õige. "Nad näevad teatris ja meis potentsiaali. Usun, et leiame õiged inimesed."

Paide teatri meeskonnas on Mariliis Peterson veel hetkel üksinda. Teiste lisandudes saab hakata plaane tegema. "On täiskohaga kunstiline juht, juurde tulevad dramaturg ja produtsent ning projektipõhiselt liituvad etendajad, tehnikud, kunstnikud ja teised abilised. Tugimeeskonnana näen muusika- ja teatrimaja kollektiivi ning, nagu mulle on ettepanek tehtud, võiks luua teatri tugivõrgustiku, mis toimetaks vabatahtlikkuse alusel ning millega võivad liituda kõik soovijad" rääkis Peterson. "Me ei pea rääkima ainult sellest, mida teater annab kogukonnale, vaid mida kogukond saab teatrile anda."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles