Türi lapsed näitasid osavust ja kiirust

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
"Tähelepanu. Start!" võistluse võitnud Türi põhikooli õpilased ja õpetajad Liisa Gritšenko ja Merle Vantsi.
"Tähelepanu. Start!" võistluse võitnud Türi põhikooli õpilased ja õpetajad Liisa Gritšenko ja Merle Vantsi. Foto: Türi põhikool/Facebook

Neljapäeval toimus Konesko Türi spordihoones "Tähelepanu. Start!" maakonnavõistlus. See koosnes kolmest erinevast teatevõistlusest, kus pandi proovile 2. - 5. klasside õpilaste kiirus, vastupidavus, vahendi käsitsemine ja osavus.

Valdavalt koosnes kolm teatevõistlust kümnest erinevast ülesandest, mis tuli lastel meelde jätta. See polnud lihtne, sest samal ajal tuli ju ülesannete sooritamisel olal kiire ja mitte ka eksida. Eksimuste eest lisati karistussekundeid.

Võistlustules olid seekord vaid kaks Järvamaa kooli. Need olid Paide Hillar Hanssoo ja Türi põhikool.

Päev algas võidukalt Paide koolile, kes läbis esimese teatevõistluse kiiremini ja teenis ka vähem karistussekundeid. Teises võistluses oli Türi kool nii palju kiirem, et kuigi Paide lastest teenitoi poole rohkem karistussekundeid, oli võit ikkagi nende oma.

Otsustavaks sai seega kolmas teatevõistlus. Seal oli taas kiirem Türi põhikool, kuid mitte nii suure eduga. Kuna aga seekord eksisid mõlemad võistkonnad võrdselt, jäigi võitjaks Türi põhikool.

Võitjatena ootab Türi õpilasi ees aprillikuus poolfinaal, kuhu pääsevad vaid maakondade parimad.

Türi põhikooli võistkonna aitasid võidule Marina Jasson, Hanna Martjak, Melissa Toome, Enry Vahtre, Dene-Ly Lepiste, Gerda Härm, Mairo Kõnnusaar, Steven Iljin, Keiti Toom, Remo Kald, Aksel Gansen, Marten Toomela, Aleksandra Eslas, Iris Leonora Hosman, Anete Toom, Gertrud Piirma, Laura Päär, Kädili Jõesuu, Germo Kopolovets, Gert Radala, Kris-Marti Parts ning lapsi juhendasid Liisa Gritšenko ja Merle Vantsi.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles