Vana mänguasja uus tulek: Rubiku kuubik võidab noorte seas populaarsust

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Paide Hillar Hanssoo põhikooli kuuenda klassi poisil Gregor Helbmal kulub kuubiku õigesti kokkupanekule ainult mõnikümmend sekundit.
Paide Hillar Hanssoo põhikooli kuuenda klassi poisil Gregor Helbmal kulub kuubiku õigesti kokkupanekule ainult mõnikümmend sekundit. Foto: Dmitri Kotjuh

Rubiku kuubik on lego, Barbie ja Hot Wheelsi kõrval üks enim müüdud mänguasju maailmas. Enne arvutite ajastut on see vidin olnud peaaegu kõigis peredes. Kõik me oleme proovinud seda kokku panna, enamasti vist edutult. Või on juhtunud lõpuks nii, et nõukaaegsele kuubikule kleebitud värvilised latakad sai salamisi värvide kaupa õigeks tõsta.

Paide Hillar Hanssoo põhikooli kuuenda klassi poiss Gregor Helbma (12) on hoopis teist masti lahendaja. Temal kulub kuubiku õigesti kokkupanekule ainult mõnikümmend sekundit.

Huvi Rubiku kuubiku vastu tekkis Gregoril 10aastaselt, kui ta juhuslikult selle Paide Maksimarketist ostis. Alguses püüdis ta kuubikut lahendada äpi abiga: sisestas oma kuubiku ruutude hetkeseisu ja rakendus ütles, kuidas tuleb kuubikut keerata. Kord kukkus Gregoril mänguasi maha ja tükid lendasid välja. Teadmatusest asetas ta tükid suvaliselt tühjadesse kohtadesse tagasi, ent kuubikut õigesti kokku enam panna ei saanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles