Panus muusikaellu, fotod sõjatandrilt, teatrielu edendamine ja muuseumi asutamine väärisid tunnustust

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupi elutööpreemia pälvib tänavu muusikaõpetaja ja koorijuht Tiiu Schüts.
Kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupi elutööpreemia pälvib tänavu muusikaõpetaja ja koorijuht Tiiu Schüts. Foto: Dmitri Kotjuh

8. veebruaril Paide muusika- ja teatrimajas korraldataval tunnustusüritusel jagatakse välja Järvamaa omavalitsuste liidu ja kultuurikapitali Järvamaa ekspertgrupi kultuuripreemiad.

Kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupi elutööpreemia pälvib tänavu muusikaõpetaja ja koorijuht Tiiu Schüts. Tema panus Järvamaa muusikaellu on hindamatu. Aastaid on Schütsi juhendatavad solistid võitnud Järvamaa laste lauluvõistlustel auhinnakohti. Üleeelmisel aastal valis üleeestiline žürii Järvamaa laste lauluvõistluselt «Laulukaar» ERRi­ lauluvõistlusele «Tähtede lava» välja kaks last, neist üks oli Tiiu Schütsi juhendatav Kirke Pindmaa. Schütsi juhendatavad lauljad on aastaid osalenud Alo Mattiisenile pühendatud noorte vokaalansamblite konkurssidel. Ta korraldab aastaid Eesti meestelaulu seltsi poiste-solistide võistulaulmise eelvooru.

Alates 1970ndatest on Tiiu Schüts­ dirigeerinud Järvamaa laulu- ja tantsupidudel poiste-, laste- ja ühendkoore. Praegu juhendab ta Järvamaal Türi kammernaiskoori, Türi poistekoori, Järvamaa tütarlastekoori, Türi põhikooli lastekoori ja Türi põhikooli neidudekoori. Tema koorid on pääsenud läbi tiheda sõela nii üld- kui koolinoorte laulu- ja tantsupidudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles