Paide Muusika- ja Teatrimaja kuulutab välja Avatud Galerii teise kunstikorje

Järva Teataja
Copy
Paide muusika- ja teatrimaja
Paide muusika- ja teatrimaja Foto: Dmitri Kotjuh

Avatud Galerii kunstikorjesse on oma projektidega oodatud osalema nii professionaalsed kunstnikud, kuraatorid kui loomeinimesed. 

Näituste ideid oodatakse 5. märtsini 2023. Näituseprojektide valiku kinnitab Avatud Galerii komisjon, kuhu kuuluvad Eesti Kunstnike Liidu president Elin Kard, Eesti Kunstiakadeemia õppejõud ja doktorant Triin Metsla, Paide linnaarhitekt Peter Luuk, Paide Kunstikooli õpetaja ja kunstnik Margus Tiitsmaa, kunstnik Mari-Lill Pihtje ning Paide Muusika- ja Teatrimaja loominguline meeskond. Hindamisel võetakse arvesse projektide uudsust, professionaalsust ja sidet kohaliku kogukonnaga või teoste potentsiaali avardamaks kohaliku kunstipubliku tajuvälja.

Avatud Galerii peamine eesmärk on tutvustada eesti kunsti nii Järvamaa kui laiemale kultuuri- ja konverentsipublikule. Avatud Galerii asub Paide Muusika- ja Teatrimaja külalistele avatud ruumides. Galerii olemus seisneb juhuslikus kokkupuutes kunstiga – maja külastajate seas on nii teatri-, kino-, kontserdi- kui ka konverentsipublikut, kes võivad kunstielamuse saada ootamatult. Galerii põhipinnaks on väikese saali näitusepinnad, samuti saab kunsti eksponeerida 1987. aastal rajatud postmodernistliku paekivihoone vestibüülis ja suure saali ümber paiknevates jalutuskoridorides. Lähtuvalt ruumide omapärast eksponeeritakse seintel kahemõõtmelist kunsti. Näitused vahetuvad galeriis iga kaheksa nädala tagant.

Galerii on rendivaba ning näituse transpordikulud kaetakse võimaluste piires. Näituse ülespaneku eest vastutab kunstnik, töid eksponeeritakse riputussüsteemi abil jõhvide ja konksudega. Galeriis ei ole võimalik teha värvimistöid ega puurida seintesse auke.

Avatud Galerii esimene kunstikorje, mis toimus aastal 2021, kujundas galerii sisu kuni 2022. aasta lõpuni. Teiste seas osalesid kunstikorjes edukalt ka Ingmar Muusikus, André Perlstein, Kata Bereczki ning kunstirühmitused Vedelik ja Kesk-Eesti Kunstnike Liit.

Fotod näitusepindadest!

Lisainfo: galerii@pamt.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles