Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Järva- ja Viljandimaal asuvad riigikokku kandideerima kahe erakonna esimehed ja mitu eelmistel valimistel korraliku häältesaagi kogunud poliitikut. Neli aastat tagasi enim hääli kogunud Jürgen Ligi ja Jaak Madison on ka seekord endale lati kõrgele tõstnud. Tänavu on erakonnad Järva- ja Viljandimaalt riigikogu valimisteks üles seadnud 67 kandidaati. Kandidaatide lõplik arv selgub 27. jaanuariks, sest nimekirjad peab veel registreerima Vabariigi Valimiskomisjon ja reedeni on võimalik kandidaatidel kandideerimisest loobuda. Eelmistel riigikogu valimistel pürgis Järva- ja Viljandimaalt parlamenti 79 kandidaati, 2015. aastal oli neid 61.

* Kaks päeva enne aasta vahetumist tuli paljudele hea uudis: abielu sõlmimise avalduse esitamiseks pole enam tarvis ametniku juurde minna, vaid piisab e-avaldusest rahvastikuregistri veebiportaalis. Paide linnavalitsuse perekonnaseisutoimingute spetsialist Kristina Lill on aasta esimeste nädalatega vastu võtnud juba kümme e-avaldust ja mõni on juurdegi tulemas. Paberkandjal avaldusi saab Lill üles lugeda ühe käe sõrmedel­.

* Koeru lasteaias on alates sügisest kostil kaks hiidküülikut, kelle eest hoolitsemises saavad mudilased kaasa lüüa. Suvevaheajaks lähevad loomad küll tagasi oma päris koju Kallaste hobitallu, kuid talu perenaine Liina Saks on valmis selleks, et laste südamed võitnud küülikud rõõmustaksid mudilasi ka edaspidi.

* 30.jaanuarist 4. veebruarini kestab Järva vallas kirjanik Anton Hansen Tammsaare sünnipaigas eesti kirjanduse pidunädal. Tänavu on selle põhiteema kirjandus kui identiteedi kujundaja. Pidunädal toob aastatepikkuse tavaga üritustele, nagu Tammsaare rahvamatk või võistulugemine «Hansenist Tammsaareni», juurde palju uut. Tulemas on konverents, näitused, kohtumised kirjanikega ning tervet päeva hõlmav meelelahutuslik ja hariv Kirjanduslik Oaas, kus sel korral usutleb kirjanikke Maarja Kangro. Seal selgub ka Järva valla 46. A. H. Tammsaare nimelise kirjanduspreemia laureaat.

* Eelmisel teisipäeval kogunesid Järvamaa kergejõustikuhuvilised sarja «TV 10 olümpiastarti» maakonna etapile, et pürgida üleeestilisele võistlusele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles