Lääne prefektuur tunnistati taas kõige sportlikumaks prefektuuriks

Järva Teataja
Copy
Lääne prefektuuri nimel võttis PPA peadirektorilt Elmar Vaherilt ja Eesti Politsei Spordiliidu presidendilt Allar Rajalt tunnustuse vastu Pärnu patrullitalituse juht Henry Murumaa.
Lääne prefektuuri nimel võttis PPA peadirektorilt Elmar Vaherilt ja Eesti Politsei Spordiliidu presidendilt Allar Rajalt tunnustuse vastu Pärnu patrullitalituse juht Henry Murumaa. Foto: PPA

Möödunud neljapäeval kuulutati Tallinnas Sisekaitseakadeemias välja politsei- ja piirivalveameti (PPA) 2022. spordiaasta parimad. Kõige sportlikuma prefektuuri tiitli pälvis Lääne prefektuur, kellele see on juba kuues kord järjest saada PPA kõige sportlikumaks prefektuuriks.

Tiitli saamiseks peab aktiivselt osalema ja näitama häid tulemusi prefektuuride spordivõistlustel. Vaatamata sellele, et Lääne prefektuuris on nelja prefektuuri võrdluses kõige vähem töötajaid, oli mullu peaaegu kõikidel politseinike spordivõistlustel kõige arvukamalt osalejaid ja medalivõite just nimelt sellest prefektuurist.

Prefektuurid võtsid möödunud aastal mõõtu üheksal spordialal. Aladeks olid suusatamine, ujumine, jalgpall, rattakross, orienteerumine, kettagolf, krossijooks, teenistuspüstolist laskmine ja võrkpall.

Võistlused toimusid üle Eesti erinevates spordikeskustes.

Lääne prefektuuri esindajad noppisid võistlustelt kokku 30 medalit, neist kuus kuldset ning 14 hõbe- ja kümme pronksmedalit.

Individuaalses arvestuses olid Lääne prefektuuri edukaimad politseisportlased Pärnu politseijaoskonna patrullpolitseinik Liisu Mitt, Kesk-Eesti politseijaoskonna Paide menetlusgrupi juht Annela Eesmaa ja Kesk-Eesti Rapla menetlusgrupi uurija Ritve Reinumäe.

Reinumäe ja Pärnu politseijaoskonna patrullpolitseinik Martin Tarkpea esindasid möödunud aastal Eesti politseid edukalt ka Hollandis toimunud Euroopa politsei maratoni meistrivõistlustel. Mitu riiki saatis maratonile politseid esindama profisportlase, Eesti esindus koosnes politseiametikest, kes teevad sporti oma põhitöö kõrvalt. Tarkpea ja Reinumäe maratonijooksu tulemused olid Eesti esinduse parimad.

Lääne prefektil Kaido Kõplasel on hea meel, et Lääne prefektuuri politseijaoskondades on sportimine au sees.

„Muidugi teeb see rõõmu, et meie prefektuuris töötavad nii tegusad inimesed, kes jõuavad igapäevatoimetuste kõrvalt trenni teha ja aktiivselt võistelda. Minu jaoks on kõige tähtsam, et meie jaoskondade juhid mõistavad spordi olulisust ja suunavad inimesi liikuma. Me ei suusata, orienteeru ega mängi võrkpalli tulemuste nimel, vaid ennekõike mõnusa enesetunde ja hea tervise jaoks,“ märkis Kõplas.

Sporditegemise võimaldamine ja selle soosimine on prefekti hinnangul oluline osa organisatsioonikultuurist ja -väärtustest.

„Võistlustel ei ole meie peamiseks eesmärgiks noppida kõige rohkem pjedestaalikohti, vaid tähtis on ka kohata silmast silma kolleege, keda pole ammu näinud, hoida meeskonnavaimu ja üksteisele kaasa elada. Küllap see üleüldine spordientusiasm ja „julge pealehakkamine on pool võitu“ suhtumine ongi aidanud Lääne prefektuuril tulla kuuel aastal järjest Eesti kõige sportlikumaks prefektuuriks,“ leiab Kõplas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles