Kosmoseprogrammi juppidest valmivad Väätsal termokaameraga droonid (1)

Järva Teataja
Copy
Droon. Pilt on illustratiivne.
Droon. Pilt on illustratiivne. Foto: Digitark

Väätsa Põhikooli noored pälvisid Samsungi õppeprogrammi Solve for Tomorrow Baltikumi finaalis kõrge kolmanda koha oma ideega taaskasutada oma kooli kosmosekooli programmist üle jäävaid seadmeid, et ehitada termokaameratega droone. Eesmärgiks pildistada hooneid, et aru saada, milliseid vajavad täiendavalt soojustamist.

Samsungi Solve for Tomorrow programm otsis sellel hooajal ideid, kuidas tehnoloogia abil tagada ja arendada jätkusuutlikust. Kümnete võistkondade seast pääses Baltikumi finaali igast riigist viis võistkonda, kes möödunud reedel toimunud finaali jooksul žüriile uuesti oma ideid esitasid.

Esikoht ja lausa 10 000€ väärt auhind läks seekord Leedu noortele, kelle idee on luua tehisintellekti abil töötav programm, mis jälgib inimese toitumisharjumusi ning pakub selle abil välja, milliseid toiduaineid poest tellida. Teise koha, ja 4000€ väärt auhinna, napsasid Läti õpilased oma nutika taimede kastmise süsteemiga, mis automaatselt annaks taimedele vett ning töötaks päikesepatareide abil. Eesti noortest pälvis kolmanda koha, ja 2000€ väärtuses Samsungi seadmeid, võistkond Firefly oma droonide ideega. Samas said palju punkte ja kiidusõnu ka teised Eestist pärit finalistid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles