Kuus peret tunnevad end tuleohu suhtes turvalisemalt

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Paljud põlengud saavad alguse katkisest tulekoldest. Et õnnetust ära hoida, tulebki peresid remondiga aidata.
Paljud põlengud saavad alguse katkisest tulekoldest. Et õnnetust ära hoida, tulebki peresid remondiga aidata. Foto: Dmitri Kotjuh

Eelmisel aastal tegi päästeamet projekti «Kodud tuleohutuks» käigus tuleohutumaks 255 kodu üle Eesti ja andis abi üle 683 000 euro väärtuses. Nende seas oli ka kuus Järvamaa kodu, kus inimesed saavad nüüd rahulikumalt magada.

Päästeameti ennetustöö osakonna nõunik Pilleriin Kurg ütles, et vajadus kodude tuleohutumaks muutmise järele on endiselt suur. «Tulekahjude tekkepõhjusi analüüsides näeme, et enim eluhoone põlenguid saab alguse rikkis elektriseadmetest ja -süsteemidest, hooletust suitsetamisest ja õnnetustest lahtise tulega. Paljudel juhtudel on ohuallikas korralikult hooldamata küttesüsteem,» lausus ta.

Samasugused murekohad vaatavad Kure ütlust mööda vastu ka abi vajavates kodudes. Ainuüksi 2022. aastal tehtud kodunõustamiste käigus tuvastasid päästjad 1848 kodus küttesüsteemi puudusi ja 2945 kodus esines probleeme elektrisüsteemiga. Korstnapühkijad hindasid eelmisel aastal ohtlikuks 2073 küttesüsteemi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles