Imavere uus tehas sunnib puidupelletite tootjaid tooret mujalt otsima

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imavere saeveski
Imavere saeveski Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Uue puidugraanulitehase tekkimine Imaveresse sunnib teisi puidupelletite tootjaid mujalt tooret otsima ja üha enam kasutama tootmises kütte- ja paberipuud.

Imaveresse, Eesti suurimasse puidutöötlemiskeskusesse kerkinud aktsiaseltsi Stora Enso Eesti puidugraanulite tehas kasutab ära peaaegu kõik Imavere saeveskis tekkivad tootmisjäägid. Pelletite valmistajaid on Eestis teisigi, ent see tehas valmistab ainult kodutarbijale mõeldud, ehk tööstuspelletitest pisut kvaliteetsemaid puidugraanuleid, vahendas "Aktuaalne kaamera".


Eesti kodutarbija peab pelletitega kütmist veel liiga kalliks, seepärast rändabki suurem osa toodangust Rootsi ja Taani, kus on loodud vastavav riiklik toetussüsteem.
Imaveres tegutseb veel üks suur pelletitehas. Kuna saeveski konkurendile saepuru enam ei müü, pidi Graanul Invest suurendama töötuspelletite tootmist, sest seal saab kasutada nii kütte- kui paberipuud, samuti tuli leida uusi toorme tarnijaid.


Graanul Investi juhatuse esimees Raul Kirjanen ütles, et päris suur osa firma toorainekorvist on täna paberipuu." Ma arvan, et see on selline üldine tendents maailmas. Saepuru hulk on piiratud ja selles ei ole midagi iseäralikku."
Imavere uude pelletitehasesse investeeriti kümme miljonit eurot, tehas annab tööd kuuele inimesele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles