Paide loobub perekodu pidamisest

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy

Paide linnavalitsus otsib uut, ajutist peremeest oma perekodu majale Laial tänaval. Vastus küsimusele, miks Paidel endal seda vanemliku hoolitsuseta lastele mõeldud hoonet tarvis ei ole, on lihtne: seda vajavaid lapsi Paide linnas praegu ei ole. Maja antakse kasutada tasuta ning uus tulija peab osutama sama teenust, mida on tehtud siiani. Kui huvilisi ei ilmu, jääb perekoduteenust Järvamaal osutama üksnes Koeru perekodu.

2016. aasta suvel avatud uus perekodu oli suursündmus – uue kodu sai kuus vanemliku hoolitsuseta Paide last ja uue töökoha kolm perevanemat. Uutesse ruumidesse kolisid nad Tallinna tänava asenduskodust. Raha perekodu ehituseks sai linnavalitsus Eesti-Šveitsi koostööprogrammi kaudu, nüüdisaegse moodul­maja ehitusele ja sisustusele kulus 170 000 eurot.

Üle kuue aasta hiljem on enamik neist lastest saanud täisealiseks ja perekodust lahkunud, kes õpib, kes käib tööl. Selle aasta kevadeks on täiealiseks saanud kõik kasvandikud ja maja jääb tühjaks. Juurde pole aga kedagi tulemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles