Omavalitsused saavad lõimumisteenusteks üle 6 miljoni euro

BNS
Copy
Raha.
Raha. Foto: Liis Treimann

Riik eraldab järgmise kuue aasta jooksul kohalikele omavalitsustele lõimumis- ja sealhulgas kohanemisteenuste võimekuse ühtlustamiseks ning suurendamiseks koos Euroopa sotsiaalfondiga kokku üle 6,1 miljoni euro.

„Lõimumine, uussisserändajate kohanemine ning tagasipöördujate vastuvõtmine puudutab kõiki Eesti kohalikke omavalitsusi. Selleks, et omavalitsused oskaksid omalt poolt panustada, on oluline suurendada nende teadmisi, kuid ka rahalist võimekust,“ rääkis kultuuriminister Piret Hartman. Omavalitsusi toetab nende tegevustes Eesti linnade ja valdade liit.

Üheks valdkonna suuremaks kitsaskohaks on omavalitsuste vähene teadlikkus lõimumisega seotud probleemidest ja võimalustest ning info killustatus teenustest, kuhu sihtgruppe suunata. Sageli vajavad erineva keele- ja kultuuritaustaga inimesed ning Eestisse tagasipöördujad teenustele ligipääsuks tuge, kuid omavalitsuste arusaam sihtrühmast ja valmisolek neile teenuseid pakkuda on üle Eesti ebaühtlane. Teenuste pakkumise võimekuse ühtlustamiseks ja suurendamiseks suunatakse aastatel 2023-2029 Euroopa Sotsiaalfondist+ ja riikliku kaasfinantseeringuna kokku 6 139 037 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles