Peoleminejad tuulutavad riidekappe

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy

Suvel Tallinnas peetavale koolinoorte laulu- ja tantsupeole pürgivad kollektiivid on juba ammuilma asunud repertuaari õppima ning tantsutreeningutel ja kooriproovides on hüpaksammud ja akordid selgemaks saanud. Lauljad on ühisproovideski käinud, tantsijatel seisab proovide kadalipp ees. Nii mõnegi kollektiivi mure on aga ühine ja suur – puudus on tantsukingadest, käistest, sõlgedest ja vöödest.

Eelmisel nädalavahetusel kogunesid suvisele suurpeole pürgivad pererühmad Paide muusika- ja teatrimajja maakonna eelproovi. Kuigi pealtnäha paistis, et tantsijatel on nõuetekohased rõivakomplektid seljas ja sokkis ei tulnud tantsupõrandale keegi, on ringijuhendajatel suure peo eel lahendada oluline ülesanne: leida kõigile tantsijatele selga rõivad ja jalga kingad.

Just hiljaaegu palus Väätsa põhikool ühismeedia vahendusel abi lootusega leida kingi pererühma lastele. Rühma juhendaja Tiiu Vellama ütles eelmise nädala alguses, et õnneks leidis üleskutse tähelepanu ja hädavajalikke kingapaare on tantsurühmale juba annetatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles