Algatus: aita kaardistada keldrites talvituvad nahkhiired

Järva Teataja
Copy
Põhja-nahkhiired.
Põhja-nahkhiired. Foto: Meelis Kalev

Keskkonnaagentuur ja Eesti Terioloogia Selts kutsuvad vabatahtlike huvilisi osalema talvituvate nahkhiirte seires ja edastama oma vaatlused.

Vaatlusaeg kestab 1. veebruarist kuni 5. märtsini ja talvituvate nahkhiirte leiud saab sisestada loodusvaatluste nutirakenduse kaudu.

Eestis elutsevast tosinast nahkhiire liigist viis rändavad talvituma lõuna poole parematesse oludesse, ülejäänud aga otsivad endale talvitumiseks sobiva koha siin. Osad liiguvad talve veetma suurtesse koobastesse, samas on ka neid, kes otsivad külma aja mööda saatmiseks mõne privaatsema koha, milleks võib vabalt olla näiteks ka (maa)kodu kelder. See on kõigi võimalus anda oma panus nahkhiirte kaardistamisele. Nahkhiirte vaatlusjuhendiga saab tutvuda siin.

Eesti Terioloogia Selts annab teada, et 2. veebruaril algusega kell 15 on kõigil huvilistel võimalik osaleda veebikohtumisel, kus antakse ülevaade meil talvituvatest nahkhiirtest ning jagatakse üleskutset nende vaatlemiseks. Osalemislingi leiab siit.

Ettevõtmisel, mis kannab nimetust "Algaja nahkhiirevaatleja tarkuseminutid" tutvustavad nahkhiireliike  ning nippe nende määramiseks jagavad keskkonnaagentuuri juhtivspetsialist Rauno Kalda ning Terioloogia Seltsi liige Oliver Kalda. Äpiga aitab sinasõbraks saada vabatahtliku seire koordinaator Triin Edovald.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles