Kaheksal pühapäeval saab pere või sõbra viia hilisele hommikusöögile

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Kohviku Uskumatu omanik Kaido Lepik toob pühapäeva hilisel hommikusöögil eelroana lauale peenemaid suupisteid. Üllatusi on tal varuks mitmeid, nii et tasub minna kohvikusse neid uudistama.
Kohviku Uskumatu omanik Kaido Lepik toob pühapäeva hilisel hommikusöögil eelroana lauale peenemaid suupisteid. Üllatusi on tal varuks mitmeid, nii et tasub minna kohvikusse neid uudistama. Foto: Dmitri Kotjuh

Juba sel pühapäeval avaneb järvalastel harukordne võimalus saada osa pühapäevasest brantšist. Kui seni pole siinmail olnud võimalust puhkepäeva hilisel hommikutunnil sööma minna, siis kaheksal pühapäeval veebruaris ja märtsis avavad söögikohad end toidunautlejatele rikkaliku Rootsi lauaga.

Sihtasutuse Järvamaa tootmisettevõtete koostöövõrgustiku koordinaator Triin Randväli ütles, et brantš on järvalastele ehk veidi võõras sõna, lihtsamalt tähendab see hilist hommiku- ja varajast lõunasööki. Teisisõnu on see tavaline rikkalikum söömaaeg hilistele ärkajatele. «See on täpselt see, mis ühte pühapäevahommikusse võiks hästi sobida. Magad kaua ning siis lähed pere või külla tulnud sõpradega välja sööma ja aega veetma,» lausus ta.

Algatus korraldada pühapäevahommikusi brantše tuli Randväli sõnul kohvikupidajatelt. «Teatrikohviku pidaja Priit Põder võttis teema toitlustusettevõtjate kokkusaamisel jutuks ja mainis, et on ammu soovinud midagi sellist Järvamaal proovida. Mõttega oli kaasatulijaid, aga ka selles kahtlejaid,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles