Türi volikogu jäi rahvakohtunikukandidaatide nimetamisega hätta

Eva Klaas
, reporter
Copy
Järva vallavolikogu valis üheks rahvakohtunikukandidaadiks Margus Vaasi, kes peab pensioninipõlve ja on ühiskondlikult aktiivne. Ta juhib Järva-Jaani jahtkonda ning on valitud ka Järvamaa jahindusklubi ja Eesti Jahimeeste Seltsi juhtorganitesse.
Järva vallavolikogu valis üheks rahvakohtunikukandidaadiks Margus Vaasi, kes peab pensioninipõlve ja on ühiskondlikult aktiivne. Ta juhib Järva-Jaani jahtkonda ning on valitud ka Järvamaa jahindusklubi ja Eesti Jahimeeste Seltsi juhtorganitesse. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eelmisel neljapäeval oli Järva ja Türi vallavolikogudes muuhulgas päevakorras rahvakohtunikukandidaatide valimine Pärnu maakohtu juurde järgmiseks neljaks aastaks. Kui Järva volikogus nelja võimaliku tulevase rahvakohtuniku kinnitamine raskusi ei valmistanud, suutis Türi vallavolikogu leida vaid ühe inimese, kes seda ülesannet täita sooviks.

Pärnu maakohtu, mille tööpiirkonnaks on Pärnumaa, Raplamaa, Järvamaa, Hiiumaa, Läänemaa ja Saaremaa, praeguste rahvakohtunike volitused lõpevad 13. aprillil.

Kohtute seaduse kohaselt valib uued rahvakohtunikukandidaadid kohaliku omavalitsusüksuse volikogu ning Järvamaa omavalitsustel tuleb esitada nimekirjad Pärnu maakohtule veebruariks. Pärnu maakohtu esimees määras nii Paide linna- kui ka Järva ja Türi vallavolikogu esitatavate kandidaatide arvuks neli. Esitatud kandidaatide seast nimetab rahvakohtunikud ametisse kohtu juures asuv komisjon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles