Verstoni innovatsioonijuhina asus tööle teedevaldkonna ekspert

Järva Teataja
Copy
Sven Sillamäe
Sven Sillamäe Foto: Verston

Eesti ühes suuremas teedeehituse ja korrashoiu ettevõttes Verston alustas innovatsioonijuhina tööd teedevaldkonna tunnustatud ekspert Sven Sillamäe. Tema eestvedamisel hakkab Verston arendama tooteid ja teenuseid, mis aitavad taristuvaldkonna töid teha senisest säästlikumalt ning targemalt.

„Verstoni missioon on teha elu paremaks kauakestva ja keskkonnasõbraliku taristu ehitamise ja hooldamise kaudu. Selle saavutamiseks tuleb tõsta ka ettevõtte kasumlikkust ja konkurentsivõimet, mis omakorda innustab meid otsima innovaatilisi, tarku ning kestlikke lahendusi. Sven Sillamäe kogemused ja teadmised loovad meile võimekuse senisest kiiremini leida ja kasutusele võtta säästlikumaid tehnoloogiaid, parendada järjepidevalt olemasolevaid ning arendada uusi tooteid ja teenuseid,“ ütles Verstoni juhatuse esimees Veiko Veskimäe.

Sven Sillamäe on koolitanud Tallinna Tehnikakõrgkoolis juhtivlektorina viimased viisteist aastat sadu ehitusinsenere ning viinud seal läbi hulgaliselt uurimis- ja arendustöid teede paremaks ehitamiseks ja hooldamiseks. Näiteks rajati tema eestvedamisel uurimistööde tegemiseks lähipiirkonnas unikaalne teedelabor, mille sisse saab ehitada teekonstruktsiooni koos kõikide kihtidega. Lisaks osaleb ta TalTechi teedeehituse ja geodeesia uurimisrühma projektijuhina erinevates tulevikku suunatud teedealastes arendusprojektides. Sillamäe on nõustanud Verstonit juba aastaid erinevate projektide uuringutes.

Innovatsioonijuhina hakkab Sillamäe Verstonis juhtima toodete ja teenuste arendust ning erinevaid innovatsiooniprojekte, mis aitavad taristuvaldkonna töid teha paremini, säästlikumalt ning targemalt. „Teedeehituses ja korrashoius pööratakse maailmas üha rohkem tähelepanu keskkonnahoiule – muutused on möödapääsmatud. Selleks rakendatakse uusi tehnoloogiaid, töömeetodeid ja materjale. Verstoni soov on olla selles vallas Eestis suunanäitaja ja esimesed projektid on meil juba töös,“ ütles Sillamäe. Tema sõnul tuleb üha rohkem pöörata tähelepanu ka digitaliseerimisele, mis aitab oluliselt kasvatada tootlikkust ja muuta ettevõte konkurentsivõimelisemaks.

2010. aastal tegevust alustanud Verston on kasvanud Eesti üheks suuremaks teedeehituse ja korrashoiu täisteenust pakkuvaks ettevõtteks, mis panustab ehitusvaldkonna arengusse, kaasajastamisse ning efektiivsuse suurendamisse. Ettevõte vastutab teede korrashoiu eest viies Eesti piirkonnas, kus riigimaanteede kogupikkus on rohkem kui 5500 kilomeetrit. See teeb Verstonist Eesti suurima teehooldaja. Verston on koos partneritega ehitanud mitu riigile olulist objekti, näiteks Reidi tee Tallinnas, Tartu maantee Kose-Võõbu ja Võõbu-Mäo neljarealise lõigu, Kommunismiohvrite Memoriaali taristu ning Tallinna ja Ämari lennujaama laiendused. 2022. aastal andis ettevõte tööd kokku ligi 330 inimesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles