Suusatamise seeriavõistlusel osales ligi poolsada suusatajat

Järva Teataja
Copy
Foto: Türi vald

Suusatamise seeriavõistlusel "Türi suusatalv 2023" oli osalejaid pea poolsada ja võisteldi Tolli metsa valgustatud suusaraja ühe kilomeetrisel lõigul.

Suusatamise seeriavõistlus "Türi suusatalv 2023" toimus 31. jaanuaril. Türi Spordiklubide Liidu spordispetsialist Liisa Gritšenko sõnas, et seeriavõistluse esimene etapp jäi lumepuudusel ära, kuid teine etapp sai toimuda edukalt. „Kuna teisel etapil olid kavas vaid ühe kilomeetri pikkused distantsid, siis saime need Tolli metsa valgustatud suusarajal edukalt korraldada," täpsustas ta.

Kuigi ilmaolud polnud väga kiita, osales seeriavõistlusel ligi poolsada suusatajat. Kuni seitsmeaastased lapsed sõitsid 200 meetrit ja kõige kiiremini läbis antud distantsi Gregor Gritšenko ajaga 1:08. Tüdrukutest oli kõige kiirem Laura Toom ajaga 2:14. Kuni kümneaastased läbisid juba ühe kilomeetri pikkuse rajalõigu ja kõige kiiremini läbis selle Karl Märten Aren ajaga 7:22 ja tüdrukutest oli kiireim Anete Toom ajaga 8:35.

Gritšenko täpsustas, et järgnevate vanuseklasside distantsid olid pikemad kui üks kilomeeter ja nii pidid kõik järgnevad vanuseklassid sõitma ühe kilomeetrist rajalõiku vähemalt kahel korral. Päeva kiiremad sõitjad selgusid aegade liitmisel. „Soovi korral võis sõita rajalõiku ka kolmel korral, aga kirja läks ikkagi kahe parima sõidu summa," märkis ta.

Kõige kiiremad sõidud näitas Andres Koppel, kes läbis mõlemad kilomeetrised lõigud alla kolme minuti ja üldajaks sai kirja 5:50. Naistest sõitis parima üldaja välja Tiia Riis, kellel protokolli märgiti 7:35.

Kõik tulemused on leitavad Türi Spordiklubide Liidu kodulehelt spordikalendrist.

Järgmine etapp toimub 7.veebruaril, kui paralleelselt on toimumas ka Järvamaa Talimängud suusatamises. Stardid Türil Tolli metsa valgustatud suusarajal algavad kuni kümnaastastele kell 17:30 ja vanematele vanuseklassidele kell 18

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles