Ambla rahvas soovib rajada jõe äärde paljude võimalustega pargi

Eva Klaas
, reporter
Copy
Veel sada aastat tagasi voolas Ambla jõgi üsna pritsimaja, praeguse kultuuri­maja lähedalt mööda. Seetõttu oli loomade karjamaa tihti pooleldi vee all. 1930. aastate alguses kaevati käsitsi uus jõesäng pritsimajast eemale, mis lõpetas ka üleujutuste ohu.
Veel sada aastat tagasi voolas Ambla jõgi üsna pritsimaja, praeguse kultuuri­maja lähedalt mööda. Seetõttu oli loomade karjamaa tihti pooleldi vee all. 1930. aastate alguses kaevati käsitsi uus jõesäng pritsimajast eemale, mis lõpetas ka üleujutuste ohu. Foto: Jakob Pokmann

Järva vallavolikogu otsustas jaanuari istungil anda MTÜ Ambla Selts kasutusse jõeäärse kinnistu, kus seltsi liikmed soovivad taastada vana jõesängi ja saare. Samuti kujundada sinna pargiala, mis algab müügiletiga tänava ääres ja lõpeb ujumiskohaga kirikumaal naaberkrundil asuval tiigil.

Ametlikus keeles otsustati koormata Järva vallale kuuluv kinnistu koos selle oluliste osade ja päraldistega kasutusvaldusega MTÜ Ambla Selts kasuks. See tähendab, et kohalik selts sai kinnistu 15 aastaks tasuta enda kasutusse­.

Vastuvõetud otsusest selgub, et kasutusse andmise tähtaega 15 aastat on tarvis selleks, et anda mittetulundusühingule võimalus taotleda fondidest oma tegevustele kaasrahastust. Volikogu andis Järva vallavanemale Toomas Tammikule suunise sõlmida MTÜga Ambla Selts notariaalne kasutus­valduse leping.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles