Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Aega ametist lahkunud Ülle Trummi nimistule uus perearst leida on veel veebruari lõpuni. Praegu ei paista uut arsti kusagilt ja Paide perearstid on mures, mis haigetest edaspidi saab. Haigekassa teavitas juba ennetavalt Trummi nimistus olevaid inimesi, et hakaku nad aegsasti uut perearsti otsima. Muidu võib tekkida olukord, et märtsist ei kuulu nad ühtegi perearsti nimistusse. Paide Vee perearstikeskuse perearst Ingrid Alt ütles, et mure on väga tõsine, sest juba enne Ülle Trummi lahkumist oli Paide perearstikeskuses üks perearstikoht täitmata. «Kui nüüd veel teinegi lisandub, on asi väga halb,» sõnas ta.

* Juba tosina jagu aastaid Türil läbisõitjaid ja kohalikke kiirkorras toitlustanud Türi Burger kolib peagi senisest asukohast ära, et minna luugimüügilt üle mugavasse kohvikuruumi. Kiirtoitu ei pea ju ostma tänavanurgalt ja mugima lageda taeva all. Türi Burgeri omanik Annika Vellamäe sõnas, et asukohta vahetama ajendas neid lihtne soov praegustes majandusoludes ellu jääda. «Tahame luua oma töötajatele paremaid töötingimusi, ostjaile meeldivamat teeninduskeskkonda ning vähendada kõrgest elektrihinnast tulenevaid kulutusi,» selgitas ta.

* Tallinna–Tartu maanteel Paia ristis Imavere külje all asuvas Alexela tanklapoes ja Tikupoisi restoranis käisid eelmise aasta lõpus mitu korda vargad. Nad saabusid uhke autoga ja äraviimiseks sobis neile peaaegu kõik, mis õnnestus kaasa võtta. On 15. detsember, kell on saanud 20.27. Kallis Audi A8 sõidab tanklasse. Autost väljub neli meest. Nad jätavad auto tankuri alla seisma, kuid siis mõtleb autojuht ümber ja sõidab väik­sesse parklasse. Turvakaamera videost on näha, et mehed sisenevad tankla­poodi, käivad ringi, kuniks tuttmütsiga meesterahvas paneb taskusse Alexela logoga sinise mütsi. Pärast seda lähevad nad Tikupoisi restorani ja ka seal on näha, et üks kiluleib viiakse lauda ilma maksmata. Kell 21.01 tulevad mehed tanklasse tagasi.

* Paides Vainu 3 kinnistul tehakse eeltöid uue kortermaja ehituseks ning arendaja on maha võtnud peaaegu kõik krundil kasvanud puud. Paide linna linnaarhitekt Peter Luuk sõnas, et raieluba oli antud 21 puule. «Raieluba on vaja ainult puudele, mille tüve läbimõõt 1,3 meetri kõrguselt on vähemalt 15 sentimeetrit. Puudele, mille mõõdud jäävad alla selle, pole luba vajalik,» selgitas ta.

* Paide linnavalitsus on välja arvutanud, mis läheks umbkaudu maksma Sargvere keskusehoone pidamine juhul, kui sõlmitaks kohaliku kogukonnaga haldusleping esialgu kaheks aastaks MTÜ Sargvere Maakultuuri Edendamise Seltsi (MES) ja Sargvere spordiklubi välja käidud soovide järgi. Variante, mis kohalikule kogukonnale olulisest hoonest edasi saab, on teisigi.

* Järva vallavolikogu otsustas jaanuari istungil anda MTÜ Ambla Selts kasutusse jõeäärse kinnistu, kus seltsi liikmed soovivad taastada vana jõesängi ja saare. Samuti kujundada sinna pargiala, mis algab müügiletiga tänava ääres ja lõpeb ujumiskohaga kirikumaal naaberkrundil asuval tiigil.

* Politsei võttis sel nädalal Pärnus kahtlustatavana kinni 31aastase ja 44aastase mehe, kes müüsid peamiselt Pärnumaal ja Järvamaal amfetamiini. Esmalt jõudis möödunud aasta septembris politseini info selle kohta, et 31aastane mees vahendab Lääne regioonis narkootikume. «Kogusime tema tegevuse kohta tõendeid ja võtsime ta 25. jaanuaril Pärnus kuriteos kahtlustatavana kinni,» ütles Lääne prefektuuri kriminaalbüroo juht Margus Raspel. Mehe kodust leidsid politseinikud ligi 400 grammi amfetamiini.

* Kui Valli Braks paari nädala eest oma õlimaalid Luise kohvikusse näha viis, et ehk sobivad need õdusa söögikoha seinu kaunistama, olid kohviku pidajad hämmeldunud, miks ta on oma loomingut siiani vaka all hoidnud. Tagasihoidlik kunstnik tunnistas selle peale, et on ennast andetuks pidanud, ja mõistis alles hiljaaegu, et kui tema tunneb maalimisest nii suurt rõõmu, siis loodetavasti kannavad tema pildid seda emotsiooni ka edasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles