Kõik volikogud toetavad omavalitsusliidu tegevuse lõpetamist

Eva Klaas
, reporter
Copy
Üks Järvamaa omavalitsusliidu tegevusi on olnud korraldada koos Järva Teatajaga Järvamaa aasta teo valimist. Seekord pälvis aasta teo tiitli Paide­ Rally taassünd, pildil on korraldajatele auhinda kätte andmas JOLi juhatuse esimees, Järva vallavanem Toomas Tammik (paremal), Paide linnapea Kulno Klein ja Türi abivallavanem Elar Niglas.
Üks Järvamaa omavalitsusliidu tegevusi on olnud korraldada koos Järva Teatajaga Järvamaa aasta teo valimist. Seekord pälvis aasta teo tiitli Paide­ Rally taassünd, pildil on korraldajatele auhinda kätte andmas JOLi juhatuse esimees, Järva vallavanem Toomas Tammik (paremal), Paide linnapea Kulno Klein ja Türi abivallavanem Elar Niglas. Foto: Dmitri Kotjuh

Järva ja Türi vald ning Paide linn kavandavad omavalistusliidu tegevuse lõppu. Praegu on kõik kolm volikogu andnud nõusoleku ja oma esindajatele voli hääletada MTÜ Järvamaa Omavalitsuste Liit (JOL) üldkoosolekul selle poolt.

Omavalitsusliidu üldkoosolek tegi eelmise aasta novembris varade tõhusamaks kasutuseks liikmetele ettepaneku koondada JOLi tegevus sihtasutuse Järvamaa alla. Eesmärk on, et praegu kahe arenguorganisatsiooni asemel jääks tegutsema üks maakonda arendav juriidiline isik, mis koondab endasse raha, tööjõu, kompetentsi ja muu sellise.

«Kui seni on arenguid Järvamaal vedanud kaks organisatsiooni, JOL ja sihtasutus Järvamaa, siis pean oluliseks minna edasi ühe veduriga. See muudab maakondliku koostöö arusaadavamaks kõigile,» on Järva vallavanema ja JOLi juhatuse esimehe Toomas Tammiku seisukoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles