Järva maakonnast suunati taaskasutusse miljoneid pandipakendeid

Järva Teataja
Copy
PRN01:PANDIPAKEND,TAARAAUTOMAAT-TAARA KOKKUOSTU HINNATÕUS : PÄRNU, EESTI,01FEB15-Tallinna mnt Selver
al/FOTO ANTS LIIGUS PÄRNU POSTIMEES
PRN01:PANDIPAKEND,TAARAAUTOMAAT-TAARA KOKKUOSTU HINNATÕUS : PÄRNU, EESTI,01FEB15-Tallinna mnt Selver al/FOTO ANTS LIIGUS PÄRNU POSTIMEES Foto: Ants Liigus

​2022. aastal tagastati Eestis 320 miljonit pandipakendit, mis on pea 30 miljonit enam kui aasta varem, mil samuti rekordkogus pakendeid taaraautomaati viidi. Keskmiselt tagastas üks Eesti elanik eelmisel aastal 254 pandipakendit. Järva maakonnast suunati taaskasutusse 7,2 miljonit pandipakendit ehk keskmiselt 245 pakendit ühe elaniku kohta.

2022 oli juba kolmas järjestikune rekordaasta pandiga joogipakendite tagastamises. Kui 2019. aastal, mil majandus kasvas stabiilselt, tagastasid tarbijad 250 miljonit pakendit, siis aastaga kasvas see 266 miljonile. 2021. a jõudis tagasi ringlusse juba 293 miljonit pandimärgiga pakendit ning eelmise aasta lõpuks ületati esimest korda ajaloos 300 miljoni piir.

„Järjekordne rekordiline tagastus on märk sellest, et majanduses toimuv ei mõjuta otseselt pandipakendite tagastamist. Oluline on hoopis tarbijate aina suurem teadlikkus ja vastutustunne. Seda on näha ka tagastatud pakendite hulgast ühe elaniku kohta, mis oli 2021. aastaga võrreldes 20 võrra suurem. Selles mõttes on õige öelda, et 320 miljonit tagastatud pandipakendit näitab Eesti inimeste stabiilselt kasvanud tarbimise taustal ka suurt hoolimist keskkonnast,“ ütles Eesti Pandipakendi juht Kaupo Karba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles