Orienteeruja võitis noorte EMit medaleid

Järva Teataja
Copy
Suusaorienteerumise noorte EMi lühiraja W17 klassi medalivõitjad (paremalt Anett Liisa Parts, Johanna Naskali, Sanni Hoskari.
Suusaorienteerumise noorte EMi lühiraja W17 klassi medalivõitjad (paremalt Anett Liisa Parts, Johanna Naskali, Sanni Hoskari. Foto: EMi korraldajatelt

Läti väikelinna Madona suusakeskuses toimunud suusaorienteerumise Euroopa meistrivõistlused täiskasvanutele ja noortele osutusid meie orienteerujatele igati edukaks. Samas toimusid ka juunioride maailmameistrivõistlused.

Orienteerumisklubi JOKA eestvedaja Paul Poopuu andis teada, et avadistantsina võisteldi sprindirajal.

Eesti koondise jaoks algasid võistlused väga edukalt. Noorte neidude W17 klassi võistluses heitles südilt Anett Liisa Parts, kes paraku tegi medalipositsioonil olles eelviimase kontrollpunktiga ligi minutilise orienteerumisvea, mis langetas ta kaheksandaks.

Järvamaa noormeestest lõpetas Raiko Alliksaar 22. kohaga ja Aleks Homin 27. kohaga.

Järgmisel päeval võisteldi lühirajal, kus pronksmedali võitis Järvamaa orienteerumisklubi JOKA noororienteeruja Anett Liisa Parts, kes läbis raja ühtlaselt hea, kiire ja stabiilse sõiduga ning oli raja esimeses pooles nappide kaotussekunditega neljas, ent kiire ja kindla sõiduga raja lõpuosas tõusis lõpuajaga 22:45 pronksmedali võitjaks.

Noormeeste M17 klassis lõpetasid Järvamaa noormehed Aleks Homin ja Raiko Alliksaar lõpetasid järjestikku 21. ja 22. kohal.

Ühisstardist tavarajal oli Raiko Alliksaar 22. ja Alex Homin 24. kohal. Anett Liisa Parts teenis sealt aga teise pronksmedali.

Pikalt võistlust juhtinud, tegi ta kahjuks teel eelviimasesse kontrollpunkti väikse kaardilugemisvea ja temaga koos sõitnud soomlanna Sanni Hoskari pääses meie võistlejast ette. „Ebaõnn tabas Anett Liisat veel ka viimases kontrollpunktis finišisirge alguses, kus ta ei saanud suurel kiirusel sõites punktist puutevaba märget ja pidi seetõttu tagasi pöörduma, mistõttu temast möödus ka šveitslanna Nesa Schiller,” rääkis Paul Poopuu. „Anett Liisa Partsi vahe hõbega jäid ülinapid 2 ja võitjast 10 sekundit.”

„Komistustest hoolimata on noorte Euroopa meistrivõistlustelt võidetud kaks pronksmedalit tunnistus 13-aastase tüdruku heast võistlusvormist ning ka võistlusnärvist ja headest eeldustest jõuda maailma tippu eelolevatel hooaegadel,” hindas Poopuu. (JT)

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles