Pudenevad müürid ja lagunevad kirikutornid ootavad rahasüsti

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Järva-Peetri kirikus ootavad järge tornikiivri ankurdustööd, mille maksumuseks on hinnatud 17 550 eurot.
Järva-Peetri kirikus ootavad järge tornikiivri ankurdustööd, mille maksumuseks on hinnatud 17 550 eurot. Foto: Dmitri Kotjuh

Muinsuskaitseameti tänavused toetused aitavad mitmes Eesti paigas suure hulga mälestisi korda teha ja nii mõndagi pikemaajalist projekti lõpetada. Toetusraha jagus ka Järvamaale – üle 32 000 euro, ent üsna mitmed rahataotlused jäi ka rahuldamata.

Ehitiste restaureerimise meetmest jättis muinuskaitseamet rahastamata Aruküla mõisapargi sepisväravaga piirdeaia nelja posti taastamise, mille tarbeks küsiti 15 400 eurot. Samuti jääb ennistamata osa piirdemüürist, mille tarvis on küsitud 19 600 eurot.

Samast meetmest on raha küsitud veel Järva-Peetri kirikuaia kabeli katuse remondiks, mille tööd maksavad 11 491 eurot. 15 900 eurot kuluks Aruküla mõisa kabeli fassaadi ennistusele, Järva-Jaani kirikuaia piirdemüüri taastamiseks on arvestatud 23 700 eurot. Remonti vajavad ka Koigi mõisa pargis asuva aednikumaja piirdemüürid, mille korrastuse tarvis on muinsuskaitseametile esitatud taotlus 4700 eurole. Kõik eespool nimetatud projektid jäävad ootama oma aega, sest seekordsest rahaeraldusest need toetust ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles