Neljapäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Neljapäevane Järva Teataja kirjutab:

* Ühiskonnauuringute instituudi ja uuringufirma Norstat Eesti koostöös valimunud küsitluse tulemused näitavad, et populaarseim erakond Eestis on püsivalt Reformierakond. Vahe Eesti Konservatiivse Rahvaerakonnaga (EKRE) on kärisenud juba kümne protsendipunktini. Sama uuringu tulemused Järva- ja Viljandimaal näitavad, et Reformierakonnal siin sellist edumaad ei ole. Pikka aega on Järva- ja Viljandimaal olnud populaarseim erakond EKRE, kuid viimasel nädalal on oravapartei jõuliselt järele tõmmanud.

* Tervisekassa erakorralise otsuse alusel saavad 6. veebruarist kõik inimesed end gripi vastu tasuta vaktsineerida, kuniks vaktsiini jätkub. Saada on ligi 30 000 doosi, mida kiirematele pakkuda. Järvamaal saab end tasuta vaktsineerida üksnes perearstide juures.

* Muinsuskaitseameti tänavused toetused aitavad mitmes Eesti paigas suure hulga mälestisi korda teha ja nii mõndagi pikemaajalist projekti lõpetada. Toetusraha jagus ka Järvamaale – üle 32 000 euro, ent üsna mitmed rahataotlused jäi ka rahuldamata.

* Ajakeskuse Wittenstein esindus osales nädalavahetusel Riias turismi­messil Balttour, tõmmates huvilisi ligi Paide huvitava ajaloo ja keskuse põnevate tegevustega. Ajakeskuse Wittenstein juhatuse liige Ants Hiiemaa ütles, et kaks päeva Riias Läti suurimal turismimessil möödusid meeleolukalt ja loodetavasti ka tulemuslikult. «Kohtusime paljude tuttavate inimestega, kes tõid esile seiga, et Paidest on kujunemas Eesti ajalugu tutvustav keskus ja seda klassikalisest vaatenurgast veidi teisel kujul,» lausus ta.

* Sidefirma Telia hakkab Eestis maakondade kaupa oma 3G-võrku sulgema, Järvamaal juhtub see oktoobri lõpuks. Ennekõike puudutab muutus 3G-võrku kasutavate telefonide omanikke, kes peavad oma telefonid välja vahetama või leppima halvema side­kvaliteediga 2G-võrgus.

* Järva-Madise koguduse õpetaja Jane Vain armastab palverännakutel käia. Olgu Eestimaa või võõramaa radadel, ta tunneb rännates võimalust astuda argipäevast välja. See on aeg Jumalale ja iseendale, aeg palvetada, aga ka teekond teiste inimesteni ning võimalus uusi paiku avastada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles