Väärika ajalooga maja kesklinnas vahetas omanikku

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Sadade aastate taha ulatuva ajalooga maja Paides Pikk 1 vahetas küll omanikku, kuid on ka edaspidi linlastele avatud.
Sadade aastate taha ulatuva ajalooga maja Paides Pikk 1 vahetas küll omanikku, kuid on ka edaspidi linlastele avatud. Foto: Dmitri Kotjuh

Ligi sada aastat Järva tarbijate ühistu ja selle eelkäijate valduses olnud maja Paide keskväljaku ääres vahetas hiljuti omanikku. Uus, esialgu anonüümsust soovinud omanik märkis, et hoone tegevusvaldkond on edaspidi senisest erinev, kuid see jääb kindlasti linlastele avalikult kasutada.

Järva tarbijate ühistu juhatuse esimees Tõnu Uibopuu ütles, et kuuldused endise majatarvete kaupluse hoone müügist vastavad tõele ning väärika ajalooga maja vahetas tõepoolest hiljuti omanikku. «Meil on selle üle hea meel. Leidsime ostja, kes oskab hoonet vääriliselt hinnata ja toimetab sellega heaperemehelikult edasi,» lausus ta.

Uibopuu rõhutas, et võimaliku ostja otsingutel pidas ühistu oluliseks, et juba Paide kaubatarvitajate ühisuse Iwa aegadest nende valduses olnud maja ei satuks mõne ärihai kätte, kellel poleks maja olemusest sooja ega külma. «Nüüd võin öelda, et minu süda on rahul,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles