Paide taasavab lasteaedade basseinid

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy

Paide lasteaedade basseinid, mis kulude kokkuhoiu eesmärgil detsembri alguses ajutiselt suleti ning veest tühjaks lasti, hakkavad peagi taas tööle. Otsa teeb lahti Tarbja lasteaed-kool, mille bassein ootab esimesi suplejaid kõige varem sel reedel. Teised lasteaiad alustavad ettevalmistusi basseinide avamiseks 1. märtsist.

Tarbja lasteaed-kool alustas basseini avamise ettevalmistavaid töid kaks nädalat tagasi. Tänaseks on bassein vett täis, kuid lapsed pääsevad ujuma alles kõige varem reedel. "Basseini töösse saamine ei käi nii lihtsalt, et keerad kraani lahti ning lased vee sisse. See nõuab palju aega, sest esile võivad kerkida erinevad tehnilised probleemid, lisaks tuleb vesi soojaks saada ning võtta veeproovid," selgitas Margit Silluta. Et Tarbja lasteaed-kooli bassein töötab vaid kütteperioodi ajal, pole sel õppeaastal bassein veel väikesi ujujaid näinud. "Kuna teadsime, et detsembris lähevad basseinid kinni, ei hakanud me oma basseini nii lühikeseks ajaks avama, sest see on väga keeruline, kulukas ja pikk protsess," selgitas Silluta.

Et Tarbjal pole lapsed veel ujuma saanudki, alustas linnavalitsus basseinide avamist just sealt ning varem kui algselt plaanis oli. Linnapea Kulno Klein ütles, et Tarbja basseini ülalpidamise kulud on ka kõige väiksemad. "Alustasime basseinide taasavamisega veidi varem, et anda kogukonnale sõnum - Paide lasteaeade basseinid ei jää suletuks, nagu paljud seda on arvanud," põhjendas Klein. "1. märtsist alustavad ka teised lasteaiad basseinide avamise protsessiga."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles