Väätsa raamatukogu kutsub kohtumisele ajaloolasega

Järva Teataja
Copy
Viljandi muuseumi direktor Jaak Pihlak.
Viljandi muuseumi direktor Jaak Pihlak. Foto: Elmo Riig

Kohtumine ajaloolase ja sõjaajaloo uurija, Viljandi Muuseumi direktori Jaak Pihlakuga toimub neljapäeval, 16. veebruaril Väätsa Põhikoolis.

Türi Raamatukogu Väätsa raamatukoguhoidja Ulvi Uutar kinnitas, et korraldataud kohtumine on mõeldud kõigile huvilistele ja ta korraldab seda sooviga tähistada koos Eesti Vabariigi 105. sünnipäeva.

Väätsa raamatukogu korraldatud kohtumine ajaloolase Jaak Pihlakuga ja raamatu „Eesti Vabaduse Risti kavalerid" esitlus Väätsa Põhikoolis leiab aset neljapäeval, 16.veebruaril, algusega kell 10.40.

Kohtumisel tutvustab Viljandi muuseumi direktor ja ajaloolane Jaak Pihlak 30 aastat kestnud uurimustööd „Eesti Vabaduse Risti kavalerid" (2016), mis valmis koostöös Mti Straussi ja Ain Kirilloga.

„Uurimistöö käsitleb Eesti Vabadussõda ja iseseisvuse eest võidelnud kangelaste panust võidu saavutamisel ning nende tunnustamist teenetemärkidega," täpsustas ta.

Jaak Pihlak on 2017. aastal pälvinud Hendrik Sepa preemia 2016. aasta parima Eesti sõjaajaloolise publikatsiooni "Eesti Vabaduse Risti kavalerid" eest.

Raamatukoguhoidjana ja ettevõtmise projektijuhina kutsub Uutar Eesti Vabariik 105. tähtpäeva eel koolimajas toimuval kohtumisel osalema nii kooliõpilasi kui ka kogukonnaliikmeid. „Tuleme kokku ja mõtleme koos Eesti Vabadussõjas võidelnutele ja nende panusele meie riigi iseseisvusesse," sõnas ta.

Täpsemat teavet saab kohtumise kohta saab Väätsa Raamatukogu Facebooki lehelt või kirjutades e-postile: vaatsark@tyri.ee.

Ettevõtmist toetab Eesti Kultuurkapitali Järvamaa Ekspertgrupp. Oodatud on kõik huvilised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles