Järvamaa vabatahtlike päästjate olemtingimuste parandamiseks kulub sadu tuhandeid eurosid

Järva Teataja
Copy
Järva-Jaani vabatahtlikke päästjaid koondav selts kasutab raha ajaloolise komandohoone uuenduseks ja turvalisema väljasõidutee rajamiseks.
Järva-Jaani vabatahtlikke päästjaid koondav selts kasutab raha ajaloolise komandohoone uuenduseks ja turvalisema väljasõidutee rajamiseks. Foto: Järva-Jaani vabatahtlik päästekomando

Siseministri otsusega annab ministeerium Päästeameti eelarvesse kuni 3,25 miljonit eurot, et toetada 2023. aastal 26 vabatahtlikku päästekomandot või merepäästeseltsi, kes selleks varasemalt taotluse esitasid. Kasvab ka vabatahtlike püsitoetus ning lisaks eraldab ministeerium Päästeametile täiendava taotlusvooru tarbeks 1,5 miljonit eurot.

Riigieelarvelist toetust taotlevad Järvamaalt näiteks Järva-Jaani Tuletõrje Selts (166 667), Kesk-Eesti Päästekeskus (130 000) a Türi Vabatahtlik Tuletõrje Ühing (260 000).

Järva-Jaani mehed tahavad toetussumma eest teostada vabatahtlike päästehoones renoveerimistöid ja asfalteerida väljasõiduted. Samuti on päevakorral vanatehnika varjupaiga sissepääsu pöördvärava ehitus ning muuseumide keskuse valgustuse ümberehitus ja pesuruumi korrastustööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles