Paide linna lasteaiad taasavavad basseine

Tiit Reinberg
Copy
Tabja lasteaia basseinis on vesi juba sees ja loodetavasti homsest pääsevad mudilased sinna ka sulistama.
Tabja lasteaia basseinis on vesi juba sees ja loodetavasti homsest pääsevad mudilased sinna ka sulistama. Foto: Dmitri Kotjuh

Paide linna lasteaedade basseinid, mis kulude kokkuhoiu eesmärgil läinud aasta detsembri alguses ajutiselt suleti ja veest tühjaks lasti, hakkavad peagi tööle. Otsa teeb lahti Tarbja lasteaed-kool, mille bassein ootab esimesi suplejaid kõige varem sel reedel. Teised lasteaiad alustavad ettevalmistusi basseinide avamiseks 1. märtsist.

Tarbja lasteaed-kool alustas basseini avamise ettevalmistust kaks nädalat tagasi. Praegu on bassein vett täis, kuid lapsed pääsevad ujuma alles kõige varem reedel. «Basseini töösse saamine ei käi nii lihtsalt, et keerad kraani lahti ja lased vee sisse. See nõuab palju aega, sest esile võivad kerkida tehnilised probleemid, lisaks tuleb vesi soojaks saada ja võtta veeproovid,» selgitas Tarbja lasteaed-kooli direktor Margit Silluta.

Et Tarbja lasteaed-kooli bassein töötab ainult kütteperioodi ajal, pole sel õppeaastal bassein veel väikesi ujujaid näinud. «Kuna teadsime, et detsembris lähevad basseinid kinni, ei hakanud me oma basseini nii lühikeseks ajaks avama, sest see on väga keeruline, kulukas ja pikk protsess,» põhjendas Silluta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles