Taristuettevõtte Verston tegevjuhina asus tööle Tarvi Kliimask

Järva Teataja
Copy
Taristuettevõtte Verston tegevjuhina asus tööle Tarvi Kliimask.
Taristuettevõtte Verston tegevjuhina asus tööle Tarvi Kliimask. Foto: Verston

Eesti ühe suurima teedeehituse ja korrashoiu ettevõtte Verston juhatuse liikme ja tegevjuhina asus veebruari keskpaigast ametisse rahvusvahelise kogemusega teedevaldkonna tunnustatud tippjuht Tarvi Kliimask.

Verstoni juhatuse esimehe Veiko Veskimäe sõnul hakkab Tarvi Kliimask kordineerima ettevõtte põhitegevusi taristuehituse, -korrashoiu, pindamise, asfaldi tootmise ja -paigaldamise vallas.

„Oleme Verstonis seadnud ambitsioonikad eesmärgid – soovime saada maailma kõige keskkonnasäästlikumaks taristuettevõtteks, kasvatada enda kasumlikkust läbi järjepideva tootearenduse ja innovatsiooni. Tarvi peamine roll saab olema Verstoni äristrateegia tulemusliku elluviimise juhtimine ja valdkondadevahelise koostöö korraldamine. Tema liitumine annab meile juurde tugevat insenerikompetentsi, aga ka pikaaegset sektori- ja juhtimiskogemust,“ ütles Veskimäe.

„Verston on innovaatiline ja suurte ambitsioonidega ettevõte, kus minu ülesandeks on juhtida erinevaid ärisid kasumlikult ja tulevikku vaatavalt. Soovin siin rakendada oma kogemusi ja seada koos kolleegidega uusi sihte tulevikuks,“ tõdes Kliimask. Tema sõnul on kõige olulisem, et töötajad oleksid oma tegemistes õnnelikud ja sooviksid saavutada uusi sihte.

Tarvi Kliimask on töötanud taristuehituse vallas kolmkümmend aastat. Põline tartlane alustas pärast Tallinna Tehnikaülikooli teedeinseneri kutse omandamist karjääri asfaldi osakonna töödejuhatajana AS-is TREF. Ta oli selle ettevõttega seotud ligi 20 aastat, juhtides erinevaid üksusi, olles samaaegselt ka juhatuse liige. Sellel perioodil käis Kliimask rahvusvahelist kogemust omandamas USA taristuettevõttes Staker Paving.

Kui 2013. aastal sisenes siinsele turule Põhjamaade taristuehituse kontsern GRK Infra, sai Tarvi Kliimaskist ettevõtte esimene töötaja Eestis. Tema eestvedamisel kasvas sellest 40 miljoni euro suuruse aastakäibega ja 70 töötajaga ettevõte. Kliimask on aktiivselt osalenud ka Eesti Taristuehituse Liidu töös.

„Olen Verstoni tegemisi jälginud kõrvalt viimased 8 aastat, tehes koostööd suurematel taristuehituse objektidel. Meil on tööst ja tulevikust ühesugune arusaamine. Targalt ja süsteemselt tegutsedes saab ka esmapilgul keerulisena tunduvaid asju teha tõhusalt ja kõikidele arusaadavalt,“ ütles Kliimask.

2010. aastal tegevust alustanud Verston on kasvanud Eesti üheks suuremaks teedeehituse ja korrashoiu täisteenust pakkuvaks ettevõtteks, mis panustab ehitusvaldkonna arengusse, kaasajastamisse ning efektiivsuse suurendamisse. Ettevõte vastutab teede korrashoiu eest viies Eesti piirkonnas, kus riigimaanteede kogupikkus on rohkem kui 5500 kilomeetrit. See teeb Verstonist Eesti suurima teehooldaja. Verston on koos partneritega ehitanud mitu riigile olulist objekti, näiteks Reidi tee Tallinnas, Tartu maantee Kose-Võõbu ja Võõbu-Mäo neljarealise lõigu, Kommunismiohvrite Memoriaali taristu ning Tallinna ja Ämari lennujaama laiendused. 2022. aastal andis ettevõte tööd kokku ligi 330 inimesele. Omas tegevusvaldkonnas on ta esimene ehitusettevõte, kes liitus Rohetiigriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles