Selgusid Paide linna aastapreemiate nominendid ja laureaadid

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Paide korvpalliklubi 7 ja esindusmeeskonna (Paide Viking Window) meeskonna tutvustus
Paide korvpalliklubi 7 ja esindusmeeskonna (Paide Viking Window) meeskonna tutvustus Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Paide linnavalitsus kuulutas välja tänavused linna aastapreemiate saajad, et tunnustada kultuuri-, hariduse- ja spordivaldkonna tegijaid ning tublimat noort. Tänavuste preemialaureaatide märksõnad on raamatukogu, korvpall, alusharidus, noorte vaimne tervis ning batuudihüpped.

Kultuuripreemia omistab linn Järvamaa keskraamatukogu direktorile Jane Kiristajale panuse eest Paide kultuurielu edendamisse. Kiristaja on töötanud keskraamatukogus seitse aastat. Raamatukogust on selle aja jooksul saanud elukestva õppe keskus. Tema eestvedamisel on tõusnud lugejate arv ning on panustatud senisest rohkem laste lugemisharjumuste kujundamisse. Keskraamatukogu korraldas raamatukogude aasta läbiviimist maakonnas ning suvisel keskväljakul raamatuala ning kohtumis- ja lauamängude õhtuid. "Võttis tummaks," vastas Jane Kiristaja ajakirjaniku õnnesoovide peale. Kuuldes, et teda esitasid preemiale raamatukogu ja kunstikool koos, oli Kiristaja selle peale väga rõõmus. "Olen ise aktiivne kandidaatide esitaja, nüüd pandi minu pärast pead kokku ja see on nii tore!" Jane Kiristaja rõhutas, et raamatukogu hea käekäigu eest on seisnud kogu meeskond."Eelmise aasta raamatukogude aasta nõudis väga palju lisatööd," tõdes ta. Uusi lugejaid on Kiristaja hinnangul toonud juurde mitu asja. "Meil on suurepärane meeskond, kellega oleme saanud raamatukogule senisest enam tähelepanu. Lisaks, tõesti, oleme rohkem panustanud laste lugemisharjumuste parandamisse ning tegutseme aktiivselt sotsiaalmeedias. See kõik aitab lugejate arvu suurendada," usub Kiristaja.

Vastne preemialaureaat peab väga oluliseks ka rahvakultuuri ning ta on Järvamaa laulu- ja tantsupeo sihtkapitali püsiannetaja. "See on mulle tõesti tähtis," ütles ta. "Oma sünnipäevadel olen vahel palunud lilleraha annetada hoopis peo sihtkapitalile. Samuti pean oluliseks Järvamaa kultuurihiie head käekäiku." Mis on tema meelest Järvamaa kultuuri võtmesõna? "See on koostöö ja jonn," ütles ka kokkuvõtvalt. "Olen kultuurile andnud oma elust 30 aastat. Nende aastate jooksul olen palju õppinud ning arenenud, ka vigu teinud. Minu pere on samuti rahvakultuuri usku pööratud, kes mängib pilli, kes tantsib," rääkis Kiristaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles