Õpilaste tubli töö lennutab õpetaja Lissaboni

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi põhikooli VIIIa klassi õpilased Ardi Eslas (vasakult), Kristjan Ševerev, Artur Müürisepp ja Heigo Eslas uurisid koos klassikaaslaste ja õpetaja Laine Aluojaga projekt «Keskkond – mina ja minu kodulinn» käigus keskkonna kitsaskohti ja pakkusid välja, kuidas neist üle saada.
Türi põhikooli VIIIa klassi õpilased Ardi Eslas (vasakult), Kristjan Ševerev, Artur Müürisepp ja Heigo Eslas uurisid koos klassikaaslaste ja õpetaja Laine Aluojaga projekt «Keskkond – mina ja minu kodulinn» käigus keskkonna kitsaskohti ja pakkusid välja, kuidas neist üle saada. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Türi põhikooli kaheksanda klassi õpilased saavad peagi Portugali komme süüa, sest nende õpetaja Laine Aluoja võitis edumeelse õpetaja konkursi ja sõidab preemiaks Lissaboni.

Eesti infotehnoloogia ja telekommunikatsiooni liidu ning Microsoft Eesti korraldatud edumeelse õpetaja konkursi «IT on kõikjal» võitis Türi põhikooli õpetaja Laine Aluoja projekt «Keskkond – mina ja minu kodulinn».


Konkursil valiti välja parimad projektid, milles koostanud õpetajad kasutavad uudseid õppemeetodeid ja infotehnoloogiat tundide mitmekesistamiseks.


Laine Aluoja selgitas, et sattus õpilastega vestlema sellistel teemadel, nagu miks vedeleb praht maas, miks on seinad soditud ja kõnniteed kehvas seisus. «Hakkasime siis õpilastega uurima, miks see nii on ja kuidas saaks seda parandada,» sõnas ta.
 

IT-konkurss

Edumeelse õpetajaja konkursis osales tänavu projektidega ligi 50 õpetajat.
Esikoha võitnud õpetaja saab märtsis osa võtta Microsofti rahvusvahelisest innovaatiliste õpetajate foorumist Lissabonis.
Esikolmikule annab Microsoft Eesti innovaatilise õpetaja tiitli ja mitmesuguseid infotehnoloogilisi auhindu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles