Aastapäevapidu tuleb veini ja tantsuta

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva maavanema ja omavalitsuste liidu esimehe vastuvõtule oli möödunud aastal kutsutud 600 inimest, külalistele pakuti juua punast ja valget veini, kehakinnituseks oli riisisalatikorvike, singirull, küüslauguvorstike, heeringa kanape, hallitusjuustu kanape, kreeker pasteediga, profitrol tuunikalakreemiga, juustuvalik ja puuviljavalik, küpsis Kevadlill ja kaerahelbeküpsis.
Järva maavanema ja omavalitsuste liidu esimehe vastuvõtule oli möödunud aastal kutsutud 600 inimest, külalistele pakuti juua punast ja valget veini, kehakinnituseks oli riisisalatikorvike, singirull, küüslauguvorstike, heeringa kanape, hallitusjuustu kanape, kreeker pasteediga, profitrol tuunikalakreemiga, juustuvalik ja puuviljavalik, küpsis Kevadlill ja kaerahelbeküpsis. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Järva maavanema ja omavalitsuste liidu esimehe vabariigi aastapäeva puhune ühisvastuvõtt tuleb tänavu rahapuudusel tagasihoidlikum, külalistele ei pakuta veini ega suupisteid, ära jääb ka jalakeerutus.

Järva maavanem Üllar Vahtramäe ütles, et tegi eelmisel nädalal omavalitsuste liidu esimehele ettepaneku korraldada vabariigi aastapäeva vastuvõtu asemel tagasihoidlikum kontsertaktus, mis hoiab raskel ajal kokku ligi 50 000 krooni. «See on nüüd ka otsustatud, et pidu tuleb tavapärasest tagasihoidlikum,» lisas ta.

Vahtramäe selgitas, et riigi aastapäeva tähistamist ei saa päris ära jätta, sest maakonnas on tava anda sel üritusel kätte Järvamaa Vapimärgid, samuti sõlmivad maavalitsus ja omavalitsusliit ühiste kavatsuste lepingu.

Vahtramäe teada astuvad kontserdil üles kohalikud taidlejad. Kui tavaliselt on kontserdile järgnenud klaaside kõlistamine, väikesed suupisted ja tantsuks mängib ansambel, siis seekord midagi niisugust oodata pole.

Varem oli vastuvõtu tarvis plaanitud kulutada 60 000 krooni, aga nüüd loodab Vahtramäe, et ürituse eelarve ei ületa 15 000 krooni.

Kuigi viimastel aastatel on maakonna eliidile vastuvõtul pakutud veini ja suupisteid, mäletab Vahtramäe, et ka taasiseseisvumise algusaastatel ei jätkunud selle tarvis raha.

Vahtramäe selgitas, et pidupäeva eelarvet pole kärbitud mitte avalikkusele sõnumi andmiseks, vaid kulude kokkuhoiu soovist. «Me pole reklaaminud seda otsust kusagil,» lisas ta.

Seoses Eestit tabanud majanduslanguse ja riigiasutustes kehtestatud kokkurežiimiga jätab Ida-Viru maavanem 20. veebruarile kavandatud iseseisvuspäeva piduliku vastuvõtu Kohtla-Järve kultuurihoones ära, kirjutab Postimees.ee.

«Ei ole kohane korraldada maavanema pidulikku vastuvõttu ajal, mil kogu Eesti Vabariik pingutab kokkuhoiu nimel.

Meil kõigil – nii ettevõtetel, riigiasutustel kui ka inimestel – tuleb mõelda selle üle, kuidas käesolev ja ka järgmine aasta vastu pidada,» selgitas Ida-Viru maavanem Riho Breivel maavalitsuse pressiteate vahendusel.

Ida-Viru maavalitsuse pressiesindaja Anti Ronk ütles Postimees.ee’le, et vastuvõtu ärajätuga on võimalik säästa ligi 60 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles