Lapsed saavad sõbraks maasikataimedega

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Projektiga «Maasikasõbrad» liitus ka Laupa kool, kus lapsed projektitaimede eest hoolt kannavad. Ehk on suur vaev mõne aja pärast tasutud ja lapsed saavad vilju maitsta.
Projektiga «Maasikasõbrad» liitus ka Laupa kool, kus lapsed projektitaimede eest hoolt kannavad. Ehk on suur vaev mõne aja pärast tasutud ja lapsed saavad vilju maitsta. Foto: Laupa kool

Küllap teab nii mõnigi muinasjuttu vaeslapsest, kellele kuri võõrasema võimatuna näivaid ülesandeid välja mõtles ja tüdruku ka südatalvel metsa maasikaid tooma saatis. Nagu muinasjutus ikka, õnnestuski vaeslapsel lumisest metsast maasikatega tagasi tulla.

Ent ka mitmes Järvamaa lasteaias ja koolis saab tänavu hea õnne korral veel enne õiget hooaega maitsvaid maasikmarju suhu pista, sest kuigi väljas valitseb veel talv, on mõneski koolis ja lastaeias aknalaudadel maasikataimed kosumas.

Juba aastaid on Räpina aiandukool korraldanud taimekasvatusprojekti, mis iga korraga järjest rohkem osalejaid kogub ning mille tõttu täituvad hilistalvisel ajal paljude õppeasutuste aknalauad taimekastide ja -pottidega. Nii on varem mulda pandud kurgi- ja tomatiseemneid, maitsetaimi, lillherneid, tänavu – järjekorras juba kümnendat korda – kutsub Räpina aianduskool lasteaia- ja kooliealisi lapsi kasvatama kuumaasikaid.

Maasikataimed jõudsid väikeste kasvatajateni veidi enne sõbrapäeva ja 14. veebruaril kuulutas Räpina aianduskool projekti «Maasikasõbrad» ametlikult alanuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles